İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

TDMMB:- "İstanbul’daki patlamalarla birlikte, çalışılmış planlı bir senaryonun ülkemiz üzerindeki oyunlarından birisi daha sahneye konulmuştur"

ANKARA (AA) - Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinden (TDMMB), İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, İstanbul’daki patlamalarla birlikte, çalışılmış planlı bir senaryonun Türkiye üzerindeki oyunlarından birisinin daha sahneye konulduğu belirtildi.

TDMMB'den yapılan yazılı açıklamada, Mevlit Kandili öncesinde gerçekleştirilen saldırının, Türkiye üzerinden tüm İslam dünyasına karşı yapıldığı ifade edildi.

Saldırıların, istenilenin aksine birlik ve beraberliği artırdığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İstanbul’daki patlamalarla birlikte, çalışılmış planlı bir senaryonun ülkemiz üzerindeki oyunlarından birisi daha sahneye konulmuştur. Bu oyunlar ve saldırıların, Türkiye büyüdükçe ve geliştikçe devam edeceği görülmektedir. Fakat, her saldırı milletimizi birbirine daha fazla kenetlemekte ve birliğini artırmaktadır. Bu saldırılar karşısında bize düşen görev; milli moralimizi yüksek tutmak, geleceğe olan motivasyonumuzu ve inancımızı korumaktır. Dezenformasyona karşı bilinçli hareket etmek, düşmanları sevindirecek eylem ve davranışlardan uzak durmak, bayraklarımızın yarıya indirildiği ve milli yas ilan edildiği bu günde bir taraftan yasımızı tutarken diğer taraftan yolumuza devam etmek gerekmektedir. Milletimize ve şehadete yürüyen kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :