İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi: - ""İstikbalinden ödün vermeyeceğine and içen yüce Türk milletini asla hedeflerinden saptıramayacaktır"-İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan:- "Teröre karşı dimdik ayakta duracağız"

İSTANBUL (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "İstikbalinden ödün vermeyeceğine and içen yüce Türk milletini asla hedeflerinden saptıramayacaktır." dedi.

Büyükekşi, yaptığı yazılı açıklamasında, yine kirli ellerin Türkiye'nin huzuruna, masum vatandaşların canına kastettiklerini belirterek, "Millet olarak, 30 polisimizin ve 8 sivil yurttaşımızın şehit olduğu, 155 vatandaşımızın yaralandığı menfur saldırının matemi içindeyiz. Hangi gruba mensup olursa olsun, vatanımızın istikbaline kasteden terörist odaklar ocaklara ateş düşürse de, bu topraklarda en son ocak sönmeden istikbalinden ödün vermeyeceğine and içen yüce Türk milletini asla hedeflerinden saptıramayacaktır. Bizler de, bu büyük milletin evlatları olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda daha büyük bir azimle gayretlerimize devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükekşi, "Gerçekleştirilen terörist eylemler hiçbir zaman azmimizi, birlik ve beraberliğimizi perçinlemekten, milletimizin ideallerine giden yolda mukavemetini arttırmaktan öteye gidemeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve ihracat ailesi adına saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da açıklamasında, terörün kanlı ve hain yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Milletçe derin bir üzüntü içinde olsak da terörün vahşi ve insanlık dışı tuzaklarına düşmeyeceğiz. Acımız ne kadar büyük olsa da yüreğimize basarak, dirayetimizi, birliğimizi koruyacağız. Teröre karşı dimdik ayakta duracağız. Kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlıklarına ve sevdiklerine kavuşmalarını yürekten istiyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.


- "Gün birbirine sarılma, kenetlenme ve hedeflere yürüme günü"


İstanbul Tekstil Ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, tarih boyunca teröristlerin hiçbir zaman Türkiye’yi yolundan saptıramadığını vurgulayarak, "Türkiye'yi hedefinden geri düşüremediler ve bizi bu konuda yıldıramadılar aksine birleştirip, bu ülkeye olan sevgimizi sevdamızı daha da büyüttüler. İnsanlıktan nasibini almamış milliyetsiz bu alçaklar, inşallah akıttıkları kanın içerisinde boğulurlar. Gün birbirine sarılma, kenetlenme ve hedeflere yürüme günü. Ne zaman Türkiye'yi ileri taşıyacak bir hamle yapılsa ya önünde ya sonunda böyle bir terör eylemi yapılıyor. Amaçları aynı, ancak sonu aynı olmayacak." ifadelerini kullandı.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu da terör yine alçak yüzünü gösterdiğini belirterek, "Yine insanların güvenliği için çalışan emniyet mensuplarımıza yapılan hain saldırıda gençlerimiz şehit oldular. Terörün amacı bizleri korkutmak, sindirmek ve hedeflerimizden vazgeçirmektir. Bugüne kadar olduğu gibi bugün de bunu başaramayacaklar. Her zamankinden daha güçlü ve daha bir bütün olarak bu hainlerle mücadele etmeye devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören ise şunları kaydetti:

"Terör artık bu güzelim ülkenin kaderi olmamalı. Her dönem birtakım hainler ortaya çıkıp düzeni bozmak için saldırıyorlar. Ülkemizi bu terör belasından kurtarmak, masum insanların hayatlarını kaybetmesini önlemek için herkes üzerine düşen görevi aksaksız yerine getirmelidir. Burada en büyük görev siyasetçilere düşmektedir. Artık ortamı gerecek açıklama ve uygulamalardan vazgeçerek, terör belasını ortadan kaldıracak adımları atmalıdırlar. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan Rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar dilerim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler