İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

TGF Genel Başkanı Karaca:"İç ve dış güçlerin terör ittifakına karşı kullanılabilecek en büyük silah; milletimizin gönül ve yürek ittifakıdır. Halkımız her zamankinden daha güçlü hislerle kenetlenmeli, hiçbir terör saldırısının parçalayamayacağı bağlarla b

İSTANBUL (AA) - Bazı sivil toplum kuruluşları, Beşiktaş'taki terör saldırısını lanetledi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, yaptığı açıklamada, ülkenin kalbine hain terör saldırıları ile bir kez daha acı düştüğünü, halkın yüreğinin şehitlerin ateşiyle dağlandığını belirtti.

"Açık ve net olan şudur ki ülkemize karşı taşeron terör örgütlerinin kullanılması marifetiyle savaş ilan edilmiş, bu hain örgütlerin ittifak halinde hareket etmesi de uluslararası terör tacirleri vasıtasıyla bir şekilde sağlanmıştır." ifadelerini kullanan Karaca, bunların ortak hedeflerinin, Türkiye'yi bölmek, kin ve nefret duygularını körükleyerek milleti birbirine düşürmek olduğunu kaydetti.

Karaca, ülkeyi yönetenlerin "hain terör ittifakı"na karşı çok daha etkili alternatif yöntemler geliştirerek, daha fazla acılar yaşanmadan Türkiye'yi bu badireden çıkarma sorumluluğu olduğunu savunarak, "Sözünü ettiğimiz iç ve dış güçlerin terör ittifakına karşı kullanılabilecek en büyük silah, milletimizin gönül ve yürek ittifakıdır. Halkımız her zamankinden daha güçlü hislerle kenetlenmeli, hiç bir terör saldırısının parçalayamayacağı bağlarla bir birine sarılmalıdır. Türkiye'nin en yaygın basın meslek kuruluşu TGF olarak, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, emniyet mensuplarına ve millete başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden (TGC) yapılan açıklamada da saldırı lanetlendi.

Saldırının güvenlik güçlerini hedef aldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bir insanlık suçu olan bu terör olayını kınıyoruz. Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin acısını tüm ulusumuzla birlikte yürekten paylaşıyoruz. Yaralananlara 'geçmiş olsun' diyoruz. Bu tür terör olayları birliğimize ve dayanışmamıza zarar veremeyecektir. En kısa sürede olayın aydınlatılmasını, sorumlularının cezalandırılmasını bekliyoruz."

- "Hiçbir terörist saldırı ülkemizin bağımsızlık, demokrasi, refah ve kardeşlik yönündeki adımlarını durduramayacaktır"

Bilim ve Teknoloji Stratejileri Derneği Prof. Dr. M. Zafer Gül ise saldırıyı nefret ve şiddetle kınadıklarını belirtti.

Prof. Dr. Gül, "Kaynağı ne olursa olsun, PKK, PYD, FETÖ veya DEAŞ hiçbir terörist saldırı ülkemizin bağımsızlık, demokrasi, refah ve kardeşlik yönündeki adımlarını durduramayacaktır. Dernek olarak terörle kararlılıkla ve çok yönlü olarak mücadele eden devletimizi ve hükümetimizi bütün gücümüzle destekliyoruz. Devletimizin terörün, terör örgütlerinin ve bunlara destek verenlerin üstesinden geleceğine olan inancımız tamdır. Bu zor günlerimizde milletimizi dayanışmaya ve hainlere karşı yekvücut olmaya davet ediyoruz." görüşlerini paylaştı.

Gül, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve millete sabır diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler