İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İzmir Barosu Başkanı Özcan:- "Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığımız açıklamada, sözlerimizi 'savaşsız ve sömürüsüz bir dünya' dileğiyle bitirmiştik. Hain ellerin patlattığı bombalar, hala böyle bir dünyadan ne kadar uzakta olduğumuzu göstermişti

İZMİR (AA) - İzmir'de çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısına tepki gösterdi.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Saldırının Dünya İnsan Hakları Günü'nde gerçekleştirildiğine işaret eden Özcan, "Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığımız açıklamada 'İnsanın, insanca yaşama idealinin ne yazık ki hala çok uzağındayız' demiş ve sözlerimizi 'savaşsız ve sömürüsüz bir dünya' dileğiyle bitirmiştik. Ne yazık ki açıklamamızın mürekkebi kurumadan hain ellerin patlattığı bombalar, hala böyle bir dünyadan ne kadar uzakta olduğumuzu göstermiştir." ifadelerini kullandı.

- "Kardeşliğimize kastedenleri birlikte alt edeceğiz"

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi, Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina da şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diledi.

Terörizmin, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde olma hassasiyetini hedef aldığına dikkati çeken Bina, şunları kaydetti:

"Emperyalist küresel güçler ve onların yerli iş birlikçilerine inat, basireti hakim kılacağız, ferasetli davranacağız, aklıselim ve ortak akılla hareket edeceğiz. Türkiye'nin büyük dirilişini, yeniden şahlanışını engellemek isteyen terör, terör örgütleri, iş birlikçileri, azmettiricileri ve destekçileriyle birlikte mücadele edeceğiz. Bize düşen, birliğimizi korumaktır. Bize düşen, bizi durdurmak isteyenlere karşı tek yürek olmaktır. İnsanlarımız ve insanlık için huzur, refah, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kastedenleri birlikte alt edeceğiz."

- "Hiçbir terör örgütü beraberliğimizi bozamayacak"

Sağlık-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, ülkenin birlik beraberliğine kasteden saldırıyı kınadığını bildirdi.

Bu saldırıların hedefine ulaşamayacağını, arkasındakilerin de kazdıkları kuyuya düşeceğini ifade eden Özdemir, "Terör, işgal, kaos ve komplo planlarını her defasında boşa çıkaran, alçak hesapları bozan Türkiye, dün olduğu gibi bugün de diz çökmeyecek. Küresel güçlerin, taşeron örgütlerin ve destekçilerinin kirli emellerini boşa çıkaracağız, heveslerini kursağında bırakacağız. Hiçbir terör örgütü birlik ve beraberliğimizi bozamayacak." değerlendirmesinde bulundu.

- "Alçak eylemler asla sonuç vermeyecek"

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, saldırıyı nefretle kınadığını belirtti.

"Son yıllarda yaşadığımız, aziz Türk milletimizin kaderini değiştirmek adına gerçekleştirilen bu alçak eylemler asla sonuç vermeyecektir. Milletimiz bu hainliklere boyun eğmeyecek, yılmayacak ve korkmayacaktır. Birlik ve beraberliğini sürdürecektir." ifadelerini kullanan Badem, patlamada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :