İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir"- ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran:- "Bu saldırı tüm Türkiye'yi hedef almıştır. Tüm Tür

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, yayımladığı mesajda, terörün, alçak yüzünü bir kez daha gösterdiğini, millete ve bütün insanlığa büyük bir acı yaşattığını ifade etti.

Hiçbir inancın, masum canlara kıymaya izin vermediğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, hiçbir maddi, manevi, siyasi amacın, öldürmek üzerine tasarlanamayacağına değindi. Bunu yapan hiçbir düşüncenin, insanın abat olmadığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, bu cinayetlerden ikbal umanların tarih önünde lanetlendiğini belirtti.

Türk iş dünyası adına şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir diyen bir inancın mensupları olarak, bugün bu saldırıya maruz kalan polislerimiz ve sivil vatandaşlarımız için, onların yakınları için ve milletimizin bekası için hep beraber dua edeceğiz.

Vicdan sahibi yüreklerin laneti de bu zalimlikten medet umanların üzerinde olacaktır. Devletimizin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına inancımız ise tamdır.

Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir.

Türkiye, bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururla taşıdığı kimliktir, vatandır. İlelebet de böyle kalacaktır. İsteseler de istemeseler de bu gerçek, terörü araç edinen katillerin yüzüne tarihin en sert şamarı olacak çarpacaktır."

- "Tüm Türkiye polisinin yanındadır"

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulunun mesajında, "İstanbul’un merkezi noktalarına düzenlenen söz konusu saldırıların amacı vatandaşlarımız arasında huzursuzluk yaratmak ve ülkemizin birliğine zarar vermektir. Ancak saldırıların sorumluları bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti hiçbir terör saldırısı ile sarsılmayacak güce ve bağlara sahiptir. TİSK camiası olarak saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da terör saldırısını kınadı.

Baran, mesajında, "Bu saldırı tüm Türkiye'yi hedef almıştır. Tüm Türkiye her kesimden insanıyla polisinin yanındadır. Gün bizim güvenliğimiz için hainlere göğsünü siper eden, huzurumuz, güvenliğimiz ve geleceğimiz için canını feda etmekten kaçınmayan polisimizin yanında olduğumuzu dosta düşmana, tüm dünyaya gösterme günüdür." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :