İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İHKİB Başkanı Tanrıverdi:- "Terör, kardeşçe yaşama i̇rademi̇zi̇ en ufak bir zarar veremeyecek"- TGSD Başkanı Fayat:- "Türkiye devleti ve milletiyle bu oyunu bozacak güce, kararlılığa ve inanca sahiptir"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Terör, kardeşçe yaşama i̇rademi̇zi̇ en ufak bir zarar veremeyecek." dedi.

Tanrıverdi, yaptığı yazılı açıklamada, "Beşiktaş’ta cansiperane görev yapan polislerimizi ve vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısını nefretle kınıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Ailelerin ve ülkemizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

Dün olduğu gibi bundan sonra da yaşanabilecek terör eylemlerinin hiçbir koşulda birlik ve beraberliği bozamayacağını vurgulayan Tanrıverdi, "Bizleri yıldıramayacaklar. Bu tür hain saldırılar tek bir yurttaşımızı bile sarsamayacak. Güzel Türkiye'mizin bireyleri olarak, terör, bu topraklar üzerinde kardeşçe ve özgürce yaşama irademize en ufak bir zarar veremeyecek. İşte bu nedenle, her şeyimizi borçlu olduğumuz yurdumuza sahip çıkmakta ve onu korumakta sonuna kadar kararlıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat da İstanbul’da polisleri hedef alan hain saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığını belirterek, "Bölgesinde tek demokratik ülke olan Türkiye’nin son dönemde siyasi ve ekonomik alanda köşeye sıkıştırılmak istendiğini ibretle izliyoruz. Terör örgütlerinin hain saldırılarını bu gelişmelerden bağımsız düşünemeyiz. Türkiye devleti ve milletiyle bu oyunu bozacak güce, kararlılığa ve inanca sahiptir. Bu inançla menfur saldırıda can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyorum." ifadelerini kullandı.


- "Teröre i̇nat gündeli̇k yaşamımızı cesaretle sürdüreceği̇z"

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel ise menfur saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, başsağlığı diledi.

"Terör trajik örneklerine tanık olduğumuz gibi tüm insanlığın ortak sorunudur." diyen Öncel, acılarla sınanırken hayatı normal akışında devam ettirmek gibi bir kamusal görevleri olduğunu bildirdi.

Öncel, şunları kaydetti:

"Bizler teröre inat Türkiye’nin her noktasında gündelik yaşamımızı cesaretle sürdürecek, ulusal dayanışmamızı daha da perçinleyeceğiz. En çetin koşullarda cumhuriyetimizi kurup onu bugünlere ulaştıran bir ulusun, terör karşısında zaafa düşeceğini sanmak en büyük yanılgıdır. Aksine bu alçak terör saldırıları, birbirimize daha da kenetlenmemize hizmet edecek, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir. Bu duygularla hain saldırıda can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler