İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Van Valisi Taşyapan:- "İnsanların esenliği ve güvenliği için görev yapan güvenlik güçlerine yapılan saldırıyı lanetliyorum" - YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal: - "Ülkemizin güçlenmesi ve ilerlemesinden rahatsız olanların hain saldırılarla bunu engellemek iste

VAN (AA) - Van'da çeşitli kurum ve siyasi partilerin temsilcileri, İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Vali İbrahim Taşyapan, yaptığı yazılı açıklamada, insanların esenliği ve güvenliği için çalışan güvenlik güçlerine yönelik terör saldırısını lanetlediğini belirtti.

"İnsanlıktan nasibini olmayan canilerce yapılan menfur saldırıda şehit olan polislerimiz ve vatandaşlarımıza yüce Rabb'imden rahmet niyaz ediyor, kederli ailelerine, sevenlerine, emniyet teşkilatımıza, milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum." ifadesini kullanan Taşyapan, yaralılara da acil şifa dileklerini iletti.

- "Amaçlarına ulaşamayacaklar"

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise saldırıda şehit olanlara rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Maşalık ve taşeronluk yapan terör örgütlerinin sonunun geldiğini belirten Battal, şunları kaydetti:

"Bu tür saldırılar, birlik ve beraberliğimizi bozamayacak, bizi daha da güçlendirecektir. Terör örgütleri ve ülkemiz üzerinde emelleri olanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Ülkemizin güçlenmesinden ve ilerlemesinden rahatsız olanların hain saldırılarla bunu engellemek istediğini halkımız da görüyor ve buna fırsat vermiyor. Ülkemiz birlik ve beraberlik içinde yarınlara daha emin adımlarla yürüyecek, bunu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek."

- "Türkiye, bunun da üstesinden gelecek"

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, AA muhabirine, İstanbul'daki hain saldırıyı lanetlediklerini söyledi.

Bu saldırılarla ülkenin birlik ve beraberliğinin hedef alındığını dile getiren Soğanda, saldırıların, ülkenin geleceğiyle ilgili emelleri olanlar tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

"Türkiye belli aşamalara geldiğinde bu tür saldırılar yaşanıyor. Bu da bize 'Su uyur, düşman uyumaz' atasözünü hatırlatıyor." diyen Soğanda, şöyle konuştu:

"Türkiye dün yeni anayasanın Meclise sunulmasının heyecanını yaşarken, bu tür saldırıya maruz kaldı. Çok kapsamlı bir saldırı. Ancak Türkiye bunun da üstesinden gelecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Terörle kimse bir yere varamayacak. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, bu saldırıların arkasında kimin olduğu önemli değildir. Hedef Türkiye'dir, ülkemizin birlik ve beraberliğidir. Arkalarındaki güçler de aynıdır. Allah bu ihanetçileri 'kahhar' ismiyle kahretsin, birlik ve beraberliğimizi daim etsin."

- "Daha çok kenetlenmek zorundayız"

Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan da saldırıda milletin ve ülkenin hedef alındığını kaydetti.

Türkiye'nin, 7 Haziran seçimlerinden sonra birçok terör örgütünün hedefi haline geldiğine dikkati çeken Özay, şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütleri hain saldırılarını artırarak ülkemizi hedef seçti. Ülkemiz, İslam ülkelerini birlik ve beraberlik çatısı altına birleştirecek tek ülke olması nedeniyle siyonist devletlerin hedefi halindedir. Bu devletler, taşeron olarak kullandıkları terör örgütleriyle ülkemize saldırıyor. Ama bizler millet ve devlet olarak bu saldırılar karşısında daha çok kenetlenmek zorundayız. İnsanlarımız artık bu terör örgütlerine karşı daha uyanık olmalıdır. İnşallah hem devlet hem de millet olarak birlik ve beraberlik çatısı altında bu terör olaylarını engelleyeceğiz. Allah bir daha bu olayları milletimize yaşatmasın."

- "Bu saldırıların olması manidar"

MHP İl Başkanı Salih Güngöralp ise saldırıyı lanetleyerek, "Ülkemizin yeni bir sisteme geçmesinin heyecanını yaşarken bu saldırıların olması manidar. Ülkemizin bu yükselişini çekemeyen birçok yabancı ülke, maşa olarak kullandığı terör örgütleriyle değişik şekillerde saldırmaya çalışıyor. Ülkemizi rahat bırakmıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütlerinin, sivil ve güvenlik güçleri ayırımı yapmadan kanlı saldırılar gerçekleştirdiğini belirten Güngöralp, Türkiye'nin güçlü olduğunu, bu olayların üstesinden de geleceğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :