İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

GTO Meclis Başkanı ve Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, GTB Başkanı Tiryakioğlu, GAHİB Başkanı Kaplan ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Altunkaya, saldırıyı kınadı

GAZİANTEP (AA) - GTO Meclis Başkanı ve Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Selahattin Kaplan ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

GTO Meclis Başkanı ve Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, yayımladığı mesajda, İstanbul’da gerçekleştirilen hain terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Terörün hiçbir açıklaması olamayacağını vurgulayan Konukoğlu, "Mübarek Mevlit Kandili arifesinde gerçekleştirilen bu alçakça saldırıyı yapanları ve arkasındaki karanlık güçleri nefretle kınıyorum. Saldırıların amacı ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yöneliktir. Şerden, kandan ve kaostan beslenen bu hainler asla emellerine ulaşamayacaklardır. Ülkemizin neresinde olursa olsun huzurumuzu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. İstanbul’da polislerimizi ve sivilleri hedef alan hain saldırıyı nefretle kınıyor, milletimize baş sağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Tiryakioğlu da İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısını lanetleyerek, Türkiye üzerinde kirli emelleri bulunan terörist gurupların ve onların destekçisi şer odaklarının amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacağını kaydetti.

Şehadeti mertebelerin en büyüğü olarak gören, yüreği iman ve vatan sevgisiyle dolu bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını dile getiren Tiryakioğlu, yüce Türk milleti var olduğu sürece, bu cennet topraklarda teröre ve destekçilerine hiçbir zaman geçit verilmeyeceğini belirttiği mesajında "İstanbul'da gerçekleştirilen insanlık dışı kalleş saldırı ülke olarak yüreğimizi yaktı. Şehit olan kahraman polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Ülkemiz üzerinde kirli hesapları bulunan terör yandaşları şunu iyi bilsin ki, Türk milleti bu cennet vatanda barış ve kardeşlik içerisinde varlığını ilelebet sürdürecek, teröre ve onun destekçilerine asla geçit vermeyecektir." görüşlerine yer verdi.

GAHİB Başkanı Kaplan ise terörün hiçbir gerekçesi olamayacağını, insan öldürerek, kan dökerek hiçbir hedefe varılamayacağını vurguladı.

Mevlit Kandili öncesi gerçekleştirilen menfur saldırının faillerinin dinden ve imandan uzak olduğunun bir kez daha görüldüğünü ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:

"Her zamankinden daha çok kenetlenmeye ve sağduyuya ihtiyacımız var. Bu hainlerin yegane amacı insanlarımıza korku salmak, birlikteliğimizi zayıflatmaktır. Ancak şu unutulmamalıdır ki bu ülkenin insanı terörden ve destekçilerinden hiçbir zaman korkmamış ve çekinmemiştir. Dünyanın en önemli şehirlerinden birinde gerçekleştirilen hain saldırı sonrası bütün ülkelerinin ortak karar alarak şer yapıların üzerine kararlılıkla gitmesi gerekmektedir. Terör sadece bizim ülkemizin sorunu değil, bugün İstanbul’da baş gösteren hainler yarın bir başka ülkede ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle artık daha fazla geç kalınmadan terör şebekelerinin üzerine birlikte gidilmeli ve dünya bu hain yapılardan temizlenmelidir."

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Altunkaya da Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne, huzur ve barışına yönelik gerçekleştirilen bu saldırıları şiddet ve lanetle kınıyor, faillerinin en kısa zamanda yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını temenni etti.

Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, dünyada daha fazla söz sahibi olmasını istemeyen bir takım güçlerin sürekli terör örgütleri aracılığıyla Türkiye'yi zayıf düşürmeye çalıştığını kaydeden Altunkaya açıklamasında, "Sürekli farklı kavramlarla insanlarımızı bölerek, ayrıştırarak hep şiddeti körüklüyorlar. Ancak, ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyenler şunu çok iyi bilmelidir ki, asla başaramayacaklardır. Milletimiz, bu karanlık oyunlar karşısında sağduyusunu korumalı, asla oyuna gelmemelidir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Acımız büyük. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize yönelen her türlü terör saldırılarının üzerinde geleceğiz. Terörün her türünü ve destekçilerini şiddetle lanetliyoruz" ifadelerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler