İstanbul'daki terör saldırısına dünyadan tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına dünyadan tepkiler

Dünyanın birçok ülkesinden kınama mesajları gelmeye devam ediyor- Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite, Portekiz Cumhurbaşkanı Sousa, Kuveyt Veliaht Prensi es-Sabah ile Başbakan Al-Sabah Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi

ANKARA (AA) - İstanbul'da dün akşam düzenlenen hain terör saldırısına birçok ülkeden kınama mesajları gelmeye devam ediyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Almanya Federal Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye dileklerini ilettiğini açıkladı.

İspanya Dışişleri Bakanlığında AB'ye Üye ve Aday Ülkelerle İkili İlişkilerden Sorumlu Büyükelçi Viktoria Morera ise Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon'u telefonla arayarak, taziyelerini sundu.

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, Kuveyt Veliaht Prensi Nawaf el-Ahmad el-Cabir es-Sabah ve Başbakan Şeyh Jaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah ile Irak Türkmen Cephesi Başkanı Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, terör saldırısı dolayısıyla taziyelerini iletti. Ayrıca Yunanistan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi George Yennimatas da Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Halit Çevik'i telefonla arayarak taziyelerini sundu.

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, sosyal medya üzerinden İstanbul'daki saldırıyı kınadı. Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz ve Bakanlık Sekreteri Büyükelçi Michael Linhart da sosyal medya üzerinden terör saldırısını kınayan paylaşımlarda bulundu.

- Mısır'dan kınama

Hindistan Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklamayla saldırıyı kınayarak, taziyelerini iletti.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, İçişleri Bakanı Juan Ignacio Zoido, Ciudadanos Partisi lideri Albert Rivera ve Temsilciler Meclisi 3'üncü Başkan Yardımcısı Rosa Romera da saldırıyı lanetleyerek, Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti. İspanya Temsilciler Meclisi, Sosyalist Parti ve İspanya Ulusal Polis Teşkilatı da resmi Twitter hesaplarından kınada mesajları yayımladı.

Katalan Özerk Yönetimi Dış ve Şeffaflık İşleri ve İlişkileri Bakanlığı ile Katar Dışişleri Bakanlığı da yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadı. Kazakistan Senatosu Başkanı Kasım Jomart Tokayev de kişisel Twitter hesabından taziye dileklerini iletti.

Litvanya Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamayla saldırıyı kınayarak, taziye dileklerinde bulundu. Bakanlık açıklamasında, Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınayarak, Türkiye ile dayanışma ifadelerini içeren bir açıklama yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :