İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

Başbakan Yıldırım, telsizden emniyet personeline seslendi: - "78 milyon vatan evladı iyi biliyor ki, kalleş, hain, insanlıktan nasibini almamış bu katillere hak ettikleri cezayı vereceksiniz. Yaptığınız fedakarlık, kahramanlık için milletimiz adına sizler

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, polislere "78 milyon vatan evladı iyi biliyor ki, kalleş, hain, insanlıktan nasibini almamış bu katillere hak ettikleri cezayı vereceksiniz. Yaptığınız fedakarlık, kahramanlık için milletimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz." diye seslendi.

Başbakan Yıldırım, saldırının gerçekleştiği Vezneciler'de Beyazıt Polis Merkezini ziyaret etti. Burada görev yapan polislerle görüşen Yıldırım, geçmiş olsun ve taziye dileklerini iletti.

Yıldırım, saldırıda hasar gören Vezneciler Kız Öğrenci Yurdu'nu da ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Başbakan Yıldırım, yurt çıkışında polis telsizinden emniyet personeline seslendi.

Polis teşkilatına çalışmalarında başarılar dileyen Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"78 milyon vatan evladı iyi biliyor ki, kalleş, hain, insanlıktan nasibini almamış bu katillere hak ettikleri cezayı vereceksiniz. Yaptığınız fedakarlık, kahramanlık için milletimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz. Bazen az da olsa kendini bilmezlerin yapılan bu amansız mücadeleyi hafife alma gayreti içerisinde olduklarını görüyoruz. Hiç merak etmeyin; her vatan evladı, milletimiz sizin arkanızdadır. Bayrağımız, devletimiz, vatanımız için hepimiz istiklalimiz ve istikbalimiz için her an hazırız. Sizlerin her gün yüzlerce buna benzer olayı olmadan önlediğinizi biliyoruz. Bunları vatandaşlarımızı tedirgin etmemek için açıklamıyoruz. Ama binde birde olsa maalesef dikkatten kaçıyor. Her türlü tedbire rağmen bu olayda yaşadık. Benzerini mesela bugün Midyat'taki olayda, Allah'a şükür alınan o tedbirler sayesinde bundan daha az zararla az acıyla atlatmış bulunuyoruz. Ben bu vesileyle mübarek ramazanımızın hakkımızda hayırlı olmasını diliyor, gece gündüz demeden hayatını ortaya koyan polis teşkilatımıza başarılar diliyorum. İçişleri Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Emniyet Genel Müdürümüz, bütün üst idarecileriniz olarak teker teker gözlerinizden öpüyorum. Allah'a emanet olun. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Polisler de konuşmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım'a telsizden anonslarla teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :