İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybeden İnce'nin cenazesi memleketi Malatya'da toprağa verildi

MALATYA (AA) - İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybeden Elif Tutuş İnce (29), Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Karayoluyla İstanbul'dan Malatya'ya getirilen İnce'nin cenazesi helallik alınmak üzere Battalgazi ilçesi Eski Malatya Kadıçayırı Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Türk bayrağının asıldığı babaevinde İnce'nin eşi Engin İnce, annesi Fatma Tutuş, babası Osman Tutuş, kardeşleri ve kayınvalidesi Belgin İnce gözyaşları döktü.

Anne Fatma Tutuş, Kürtçe ağıt yakarken, kayınvalide Belgin İnce "Elif'im kalk da gel annem. Kalk da gel kuzum. Ölüm yakışmadı kuzum sana." diye ağladı.

İnce'nin üzerine yazma konulan tabutu daha sonra Alibaba Mezarlığı'na getirildi. İnce'nin ağabeyi Orhan Tutuş ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Ayakta durmakta zorlanan Engin İnce de eşinin tabutuna bakarak ağladı.

Kıldırılan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan İnce'nin naaşı, daha sonra mezarlıkta toprağa verildi.

Törene, şehit İnce'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Malatya'nın Pütürge ilçesinden 25 yıl önce Malatya'ya yerleşen Tutuş ailesinin 5 çocuğundan biri olan Elif Tutuş İnce'nin Bursa'da bankacılık üzerine eğitim aldığı ve 1,5 yıl önce Engin İnce ile evlenerek İstanbul'a yerleştiği öğrenildi.

Özel bir bankada çalışan ve dün işe gittiği sırada Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybeden İnce'nin olay günü çalıştığı bankanın müdürü tarafından işe geç kalması üzerine cepten arandığı ancak telefonu polisin açtığı ve acı haberi verdiği, banka müdürünün de İstanbul Büyükşehir Belediyesinde zabıta olarak çalışan eşi Engin İnce'ye durumu bildirdiği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :