İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "İnsanları birbirine düşürmek için başvurulan bu aşağılık, insanlık dışı terör eylemleri hiç kimsenin şüphesi olmasın ki hedefine ulaşamayacaktır" - TŞOF Başkanı Apaydın:- "Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyen iç ve dış terör

ANKARA(AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, insanları birbirine düşürmek için başvurulan terör eylemlerinin hedefine ulaşamayacağını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, İstanbul'un Beyazıt semtinde meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İstanbul Vezneciler'de bomba yüklü araçla yapılan ve 7'si polis olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybetmesine, 36 kişinin yaralanmasına sebep olan saldırıyı derin bir üzüntüyle öğrendiklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Bunu gerçekleştirenler insanlığın düşmanıdır. Dökülen kanlar kimsenin yanına kar kalmaz. Yüzyıllar boyu bu topraklarda kardeşçe, bir yumruk gibi bir arada yaşayan insanları birbirine düşürmek için başvurulan bu aşağılık, insanlık dışı terör eylemleri hiç kimsenin şüphesi olmasın ki hedefine ulaşamayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Akan kanın, silaha sarılanların insanlık ve vicdanlarının ölümü olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şehit polislere ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

- "Türkiye'nin huzurunu bozmaya kimsenin gücü yetmez"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da Türkiye'nin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, "Bu yaşatılan acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağımızdan şüphemiz yoktur. Kan dökmeye yönelik bu eylemler, eli kanlı terör örgütünün düştüğü aciz durumu bir kere daha ortaya koymuştur. Bu saldırılar, milletimizi daha güçlü bir şekilde bir araya getirmekten başka bir işe yaramayacaktır." ifadelerini kullandı.

Apaydın, Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyen iç ve dış terör örgütlerinin istek ve arzularına kavuşamayacaklarını vurgulayarak, dökülen kanların hesabının mutlaka sorulacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :