İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Gerek şu anda polis teşkilatımız bu konudaki araştırmalarını istihbarat örgütüyle birlikte sürdürüyor. Bunun yanında aynı şekilde yargı çalışmalarını başlattı"- "Öyle zannediyorum en kısa zamanda bunun da ipuçları ele geçirili

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vezneciler'deki çevik kuvvet polisine yönelik bombalı saldırının faillerinin araştırıldığını belirterek, "Gerek şu anda polis teşkilatımız bu konudaki araştırmalarını istihbarat örgütüyle birlikte sürdürüyor. Bunun yanında aynı şekilde yargı çalışmalarını başlattı. Öyle zannediyorum en kısa zamanda bunun da ipuçları ele geçirilir." dedi.

Erdoğan, terör saldırısının ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi süren yaralıları ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

"PKK terör örgütünün 'Bu işi şehirlere taşıyacağız.' şeklinde açıklamaları olmuştu. Bu saldırı, bunun bir yansıması mı?" şeklindeki soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz bunu şehirlere taşıması yeni değil. Daha önce Diyarbakır merkezde olduğu gibi Ankara merkezde oldu. İstanbul'da Sultanahmet'te filan oldu. Değişik yerlerde bu uygulamaları yaptılar. Yani teröristten her zaman, her yerde bu tür şeyleri bekleyip, ona göre de hazırlıklı olmak durumundayız. Hiçbir zaman terörist uyur diye bir şey yok. Terörün nerede, ne zaman, neyi patlayacağı da belli olmaz. Onun için de bizler de her türlü tedbiri alıyoruz, almaya devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin "Aracı oraya yerleştiren zanlılarla ilgili gelişme var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı.

"Bütün onun araştırmaları yapılıyor. Gerek şu anda polis teşkilatımız bu konudaki araştırmalarını istihbarat örgütüyle birlikte sürdürüyor. Bunun yanında aynı şekilde yargı çalışmalarını başlattı. Öyle zannediyorum en kısa zamanda bunun da ipuçları ele geçirilir."

(Bitti)

İstanbul'daki terör saldırısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :