İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

Saldırıda hayatını kaybeden Kaya'nın cenazesi Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde toprağa verildi- Cenazeye katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan:- "Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik saldırıya maruz kaldık. Hepimiz şunu biliyoruz

KASTAMONU (AA) - İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısında yaşamını yitiren Mustafa Kaya'nın cenazesi, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde toprağa verildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından yakınları tarafından alınan Kaya'nın (31) cenazesi memleketi Taşköprü'ye getirildi. Kaya'nın naaşı, Taş Camisi'nde İl Müftüsü Osman Aydın'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Kurbantepe Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenazeye katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, terörü en ağır dille kınadığını belirterek, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik saldırıya maruz kaldık. Hepimiz şunu biliyoruz ki buna kimsenin gücü yetmeyecek. Birlik ve beraberliğimiz daim olacak. Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü bozmaya asla güçleri yetmeyecek. Kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, yakınlarına ve ilçe halkına ise başsağlığı diliyorum." dedi.

Cenazeye, Kaya'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kastamonu Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul'da ailesiyle yaşayan ve özel bir gümrük firmasında çalışan Kaya'nın askerlik döneminden 2 arkadaşıyla yılbaşı gecesi buluşarak, onlara eşlik etmek için eğlence kulübüne gittiği öğrenildi.

Saldırıda Kaya'nın yanındaki bir arkadaşının da öldüğü belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :