İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

BBP Genel Başkanı Destici:- "(Terörle mücadele) Sonuna kadar devletimizin, hükümetin, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin ve tüm unsurların yanında olduğumuzu bir kere daha belirtmek istiyorum. Rabbim milletimizin birliğini, beraberliğini daim ets

İSTANBUL (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terörle mücadelede sonuna kadar devletin, hükümetin, güvenlik güçlerinin yanında olduklarını belirterek, "Rabbim milletimizin birliğini, beraberliğini daim etsin, çünkü ancak terör belasından biz birlikle, beraberlikle kurtulabiliriz." dedi.

Destici, İstanbul'daki terör saldırısında yaralananları tedavi gördükleri Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti. Yaralıların sağlık durumuna ilişkin bilgi alan Destici, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Daha sonra AA muhabirine açıklamalarda bulunan Destici, şehitleri bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andığını belirterek, yaralılara acil şifalar diledi.

Mustafa Destici, "Menfur saldırıyı gerçekleştiren hain, katil, PKK terör örgütünü ve onun arkasındaki tüm güç ve uzantılarıyla destekçilerini lanetliyorum. Temennimiz o ki inşallah ülkemiz, milletimiz bir daha böyle hain ve kahpe bir saldırıyla karşı karşıya kalmaz. Ama bu temenni yeterli değil tabii bunun olmaması için, önlemler almak gerekiyor. Şu anda da biz bu önlemlerin alındığını görmekten memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

PKK başta olmak üzere tüm terör gruplarına karşı topyekün bir mücadele sürdürüldüğünü dile getiren Destici, şunları kaydetti:

"Biz başından beri bunu söyledik. 'PKK ile mücadele sadece dağdaki, şehirdeki teröristle mücadeleyle olmaz. Bunun finans ayağına da, lojistik destek sağlayan belediyesine de, sözde sivil toplum örgütüne de, devletin içine sızmış memuruna da, Meclis'teki uzantısına da, dış desteğine de hepsine karşı topyekün bir mücadele verilmesi gerekiyor' diye söyledik. Şimdi bu yapılıyor, terörün tüm unsurlarına karşı mücadele ediliyor. Milletin tüm kesimleri de bunu destekliyor. Bugün Sayın Başbakan ile ana muhalefet partisi genel başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı bir araya geldiler ve ortak bir açıklama da yaptılar. Biz de katılıyoruz bu açıklamaya ve sonuna kadar devletimizin, hükümetin, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin ve tüm unsurların yanında olduğumuzu bir kere daha belirtmek istiyorum. Rabbim milletimizin birliğini, beraberliğini daim etsin çünkü ancak terör belasından biz birlikle, beraberlikle kurtulabiliriz."

BBP Genel Başkanı Destici, toplumun en fazla ihtiyaç duyduğu şeylerin başında birlik ve beraberliğin geldiğini vurgulayarak, "Bunu da birbirimizi kucaklayarak, hoşgörüyle, sevgiyle sağlayabiliriz. İnşallah bunu sağlayacağız." dedi.


- "Suriye için artık yaptırım kararının çıkması lazım"

Suriye'nin Halep kentindeki sivillere yönelik saldırılara da değinen Destici, "Halep için de yüreğimiz yanıyor. Aynen Türkiye için olduğu gibi. Sadece Halep değil, kafamızı kaldırıp baksak, tüm İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı var." ifadelerini kullandı.

Destici, Halep'in de bunların başında geldiğini, Esed başta olmak üzere herkesin bunda sorumluluğunun, vebalinin bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ülkemizde de terör saldırısı var ama şimdi Suriye'deki, Halep'tekini düşününce daha çok kahroluyoruz, bir de vebal altındayız. Tabii bu vebalin en büyüğü de bu coğrafyada İslam ülkelerin başında olanların boynunda. Çünkü onlarda yetki var. Onlarda imkan ve selahiyet var. Orada masum insanlar, mazlum kardeşlerimiz öldürülürken, katledilirken seyirci kalınmaması gerekiyordu. Seyirci kalmaktan öteye giden birtakım adımlar atılması gerekiyor."

Bu anlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştüğünü hatırlatan Destici, Suriye'nin Esed'in insafına bırakılmayacağı gibi, Rusya'nın da insafına bırakılamayacağını vurguladı.

Mustafa Destici, koridor açılmasının, sivil vatandaşların bölgeden kurtarılmasının gerektiğini dile getirerek, "Suriye'deki kanın durdurulması lazım. Tabii burada da Türkiye'ye büyük iş düşüyor. Bölgedeki İslam ülkeleriyle birlikte toplantıdan öte bir yaptırım kararının çıkması lazım, artık yeter diyoruz." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :