İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

CHP İstanbul Milletvekili Erdem, Beşiktaş'taki terör saldırısı sonrasında getirilen yayın yasağının kaldırılması için İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğine başvuruda bulundu

İSTANBUL (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Beşiktaş'taki terör saldırısına getirilen yayın yasağının kaldırılması için nöbetçi hakimliğe başvurdu.

Erdem, yayın yasağının kaldırılmasına ilişkin dilekçesini, İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğine sundu.

Yayın yasağının en son uygulanması gereken kararlardan biri olduğu savunulan dilekçede, "Yayın yasağı kararı veren mahkeme hakimi ve kararı yazan memur da dahil olmak üzere kimsenin can güvenliği kalmamıştır. Burada çözülmesi gereken konu terörün bitirilmesi ve tüm ülke vatandaşlarının can güvenliğinin sağlanmasıdır." denildi.

Yayın yasağının yasal sınırlar doğrultusunda uygulanması gerektiği, bu yasakla kamunun bilgi edinme hakkının engellendiği iddia edilen dilekçede, haber alma özgürlüğünün uluslararası anlaşmalarla güvence altına alındığı aktarıldı.

Dilekçede, nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğinin söz konusu terör saldırısına ilişkin verdiği 11 Aralık 2016 tarihli yayın yasağı kararının kaldırılması talep edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :