İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'un çeşitli bölgelerinden, saldırıda yaralananların tedavi edildiği hastanelere gelen vatandaşlar, hastane bahçelerinde bekleyişleri devam eden hasta yakınlarını ziyaret ediyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul'daki terör saldırısında yaralananların tedavi edildiği hastanelere kentin çeşitli bölgelerinden gelen vatandaşlar, hastane bahçelerinde bekleyişleri devam eden hasta yakınlarını yalnız bırakmıyor.

Saldırıda yaralananların en yoğun olduğu hastanelerden biri de Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
Vatandaşlar, hastanenin bahçesine kurulan çadırda bekleyişlerini sürdüren yaralı yakınlarına destek olabilmek için sık sık ziyaretlerde bulunuyor.

Zaman zaman şehitler için Kur'an-ı Kerim'in de okunduğu, duaların edildiği çadırı ziyaret eden vatandaşlar, evlerinde yapıp getirdikleri yiyecekleri de yaralı yakınlarına ikram ediyor.

- "Rabbim bir daha bu acıları yaşatmasın"

O isimlerden biri olan onkoloji hastası Yeter Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok duygusal olduğu için haberleri çok fazla takip etmediğini bu nedenle de terör saldırısını da eşinden öğrendiğini söyledi.

Yaralı yakınlarının yanında olmak istediği için duramayıp hastaneye geldiğini dile getiren Demirci, şöyle devam etti:

"Televizyonlarda görüyoruz annelerle, babalarla, evlatlarla, eşlerle biz de ağlıyoruz. Bu son olsun inşallah, Rabbim bir daha bu acıları yaşatmasın. Duamız budur. Allah burada tedavi olan evlatlarımıza acil şifalar versin."

Meme kanseriyle mücadele edip sağlığına kavuşan ve yaralı yakınlarını yalnız bırakmamak için hastanenin yolunu tutanlardan biri de Şahzade Bakıcı...

Bu tür olaylarda çok duyarlı olmaya çalıştığını dile getiren Bakıcı da "Çok üzüldük. Biz devletin polisinin hep yanındayız, desteğimiz onlarla. Biz onları çok candan seviyoruz. Komşularımın çocukları polis. Onlar bizim evlatlarımız. Allah onlara zeval vermesin. Allah PKK'ya fırsat vermesin. Polislerimiz bizim canımız için kendi canlarını feda ediyorlar." diye konuştu.

Bu arada çadırın yanına kurulan çay ocağıyla çay ikramı yapılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mobil büfesiyle de yiyecek ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler