İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

Kamu Başdenetçisi Malkoç:- "Bu terörist eylemleri yapanlar nerede olurlarsa olsunlar, ister şehirde, ister dağda, ister Suriye'de, ister Irak'ta, ister Avrupa'da, hepsi teker teker yakalanacak, hak ettikleri cezayı bulacaklardır"- "Özellikle terörle mücad

İSTANBUL (AA) - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Bu terörist eylemleri yapanlar nerede olurlarsa olsunlar, ister şehirde, ister dağda, ister Suriye'de, ister Irak'ta, ister Avrupa'da, hepsi teker teker yakalanacak, hak ettikleri cezayı bulacaklardır." dedi.

Malkoç, İstanbul'daki terör saldırısında yaralanan ve tedavileri Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam eden yaralıları ziyaret ederek, yetkililerden sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

Ziyaretin ardından AA muhabirine açıklama yapan Malkoç, Türkiyeyi terör örgütleriyle karşı karşıya getirmek isteyen uluslararası ve yerli iş birlikçilerin olduğunu söyledi.

Malkoç, "Bunu biliyoruz ki milletimiz bu badireyi atlatıp, bu zorlukları yenecektir. Bunda zerre kadar tereddüdümüz yok. Türkiye'nin geçmiş tarihine bakan insanların bunu açık ve net görmeleri gerekir ve görürler de. Anadolu coğrafyası bin yıldan beri bu milleti ağırlamaktadır. İnşallah bu millet, Türk milleti, kıyamete kadar bu coğrafyada, topraklarda yaşamaya devam edecektir." diye konuştu.

Geçmişte bunun gibi birçok badireler görüldüğünü ve hepsinin atlatıldığını vurgulayan Malkoç, şunları kaydetti:

"Son menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Özellikle terörle mücadele konusunda Türkiye'ye haksızlık yapan, dost ve müttefik olarak tanımlanan Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri yöneticilerinin, gafletten uyanmalarını ve uluslararası hukuka saygı duymalarını talep ediyoruz, istiyoruz ve bekliyoruz. Eğer bu bahsettiğim ülkelerin yöneticileri PKK veya FETÖ benzer terör örgütleri konusunda Türkiye'yi yalnız bırakırlarsa, bir gün bu terör örgütleri onların da başına bela olacaktır. Belki o devletlerin yöneticileri, kişisel veya başka hesaplar peşinde olabilirler ama o ülkelerdeki insan hakları örgütlerinin, vicdan sahibi insanların, Türkiye'yi terörle mücadele konusunda yalnız bırakan yöneticilerini uyarmalarını bekliyoruz."

Malkoç, terör saldırısının hemen ardından Sağlık Bakanlığı'nın tüm ekiplerinin olaya müdahil olduğuna işaret ederek, çok kısa süre içerisinde de müdahalelerin yapıldığını aktardı.

Türkiye'de özellikle sağlık kurumlarının geldiği durumu ve konumu göstermesi açısından bu durumun önemli olduğunu belirten Malkoç, 5 hastayı ziyaret ettiğini, bazılarının bugün ya da yarın taburcu edileceğini söyledi.

Şeref Malkoç, yoğun bakımda durumu daha hassas olan 8 yaralı bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye, bu vesilelerle kendine tuzak kuranlara karşı birlik ve beraberlik içerisindedir. Hakkari'deki, Edirne'deki vatandaşımıza kadar hep sokaklardayız ve dua ediyoruz. Bu terörist eylemleri yapanlar nerede olurlarsa olsunlar, ister şehirde, ister dağda, ister Suriye'de, ister Irak'ta, ister Avrupa'da, hepsi teker teker yakalanacak, hak ettikleri cezayı bulacaklardır. Hem yavrularımız hem yakınlarımız inanılmaz bir tevekkül içinde. Zaten Türkiye'nin en büyük gücü de buradan geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :