İstanbul'daki fuhuş operasyonu

İstanbul'daki fuhuş operasyonu

Operasyon kapsamında kurtarılan kadınlardan yabancı uyruklu olan 34'ü, emniyetteki işlemlerinin ardından Göç İdaresi'ne gönderildi

İSTANBUL (AA) - Fatih'te düzenlenen fuhuş operasyonunda kurtarılan kadınlardan yabancı uyruklu olan 34'ü, emniyetteki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekiplerince Aksaray'daki eğlence mekanları ve konaklama tesislerine düzenlenen baskınla fuhşa zorlandığı iddiasıyla kurtarılan 134 kadından 34'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolleri yapılan kadınlar emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Silivri Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

- Operasyon

Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekiplerince 11 Şubat'ta Aksaray'da 24 adrese 250 polisin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, fuhşa zorlanan 84'ü Kırgız, Özbek, Kazak ve Rus uyruklu, 50'si Türk vatandaşı 134 kadın kurtarılırken, 3'ü yabancı 17 şüpheli de gözaltına alınmıştı.

İş bulma vaadiyle yurda getirilen kadınların arasında öğretmen, doktor, kuaför ve garsonların bulunduğu belirlenirken 10'unun cinsel yolla bulaşan hastalık taşıdığı tespit edilmiş, fuhşa aracılık ettiği öne sürülen 13 gece kulübü ile 10 otel de mühürlenmişti.

İstanbul'daki fuhuş operasyonu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :