İstanbul'da uyuşturucu operasyonları

İstanbul'da uyuşturucu operasyonları

Sultangazi ve Başakşehir'deki operasyonlarda 194 kilogram "skunk", 71 kilogram ot ve likit esrar ile 55 bin uyuşturucu hap ele geçirildi- Operasyonlarda biri yabancı uyruklu 5 şüpheli yakalandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, 194 kilogram "skunk" adı verilen bir tür esrar, 71 kilogram ot ve likit esrar ile 55 bin uyuşturucu hapın ele geçirildiği operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultangazi'de uyuşturucu taşıdığı belirlenen bir tırı durdurdu.

Narkotik dedektör köpeği Fırtına'nın da katıldığı operasyonda, tırın dorsesindeki hurda kağıtların arasına gizlenmiş halde 194 kilogram "skunk" adı verilen bir tür esrar bulundu. Operasyonda, A.G. (27), F.D. (18) ve Makedonya uyruklu Z.M. (33) yakalandı.

Başakşehir'de ise lüks bir rezidansa operasyon düzenleyen narkotik ekipleri, uyuşturucu bulunduğu öğrenilen 17. kattaki dairede narkotik dedektör köpekleriyle arama yaptı.

Dairede, 55 bin uyuşturucu hap, 71 kilogram ot ve likit esrar ile biri otomatik 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Operasyonda F.A. (31) ve T.A. (28) gözaltına alındı. Şüphelilerden F.A'nın 2001 yılında gasp suçundan girdiği cezaevinden 2015 yılında tahliye edildiği belirlendi.

Gözaltındaki 5 şüphelinin, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :