İstanbul'da trafik denetimleri

İstanbul'da trafik denetimleri

Trafik ekipleri, emniyet şeridi ihlali ve çakar lamba kullanan araçlarla ilgili denetim yaptı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Beykoz TEM Otoyolu Elmalı mevkiinde emniyet şeridi ihlali ve çakar lamba bulunan araçlarla ilgili denetim yaptı.

Denetim öncesi basın mensuplarına konuya ilişkin bilgi veren İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Vedat İşleyen, Karayolları Trafik Kanunu'nda çakar kullanması ve kullanmaması gereken araçların belirtildiğini ifade ederek, "İtfaiye, ambulans, polis, koruma ile görevli korunan araçlar ile acil ve afet durumlarında kullanılan araçlar çakar takıp emniyet şeridini kullanarak acil müdahalelerini yapabilir. Bunların dışında kalan araçlar çakar takamaz" dedi.

İşleyen, çakar takan sürücülere 92 TL para cezası uygulandığını, eğer sürücüsü araç sahibi değilse araç sahibine de 92 TL ceza verildiği, ayrıca çakarların söktürüldüğünü belirterek, İstanbul'un bütün ana arterlerinde hem emniyet şeridi uygulaması hem de çakar uygulaması yaptıklarını ve kentte ayda ortalama 40-50 araca çakardan işlem yaptıklarını anlattı.

Bu arada denetimler sırasında eski bir siyasetçiye ait olduğu iddia edilen araca, çakar ışık kullanmaktan işlem yapıldı.

İstanbul'da trafik denetimleri

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :