İstanbul'da tapu dolandırıcılı operasyonu! Sahte belgeyle 30 milyonluk araziyi satmışlar

İstanbul'da tapu dolandırıcılı operasyonu! Sahte belgeyle 30 milyonluk araziyi satmışlar

İstanbul'da sahte belge düzenleyerek Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait 30 milyon lira değerindeki araziyi bir iş adamına sattığı iddia edilen 5 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı

İstanbul'da sahte belge düzenleyerek Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait araziyi bir iş insanına sattığı iddia edilen 5 kişi yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda 340 bin dolar, 174 bin avro ve 2 tabanca ile 98 mermi ele geçirildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait 30 milyon lira değerindeki araziyi, iş insanı E.P’ye satmasına ilişkin çalışma başlattı.

Polis ekipleri, şüphelilerin sahte belge düzenleyerek sattıkları arazi karşılığında E.P’den 15 milyon lira ile 15 milyon lira değerinde bir arsa aldıklarını belirledi.

Harekete geçen polis, ilk olarak E.P’nin arsasına satılamaz şerhi koydurularak dolandırıcıların ikinci ve üçüncü kişilere devir işlemi yapması engelledi.

Soruşturma kapsamında operasyon düzenleyen ekipler, aralarında şebeke elebaşı İ.Ç’nin de bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.