İstanbul'da sahteciliğe yönelik operasyonlar

İstanbul'da sahteciliğe yönelik operasyonlar

Düzenlenen 2 ayrı operasyonda 550 bin 400 sahte dolar ele geçirildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da sahteciliğe yönelik düzenlenen 2 ayrı operasyonda 550 bin 400 sahte dolar ele geçirildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Suçları Büro Amirliği ekipleri, çok sayıda esnaftan gelen sahte dolar şikayeti üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, 14 Mart'ta Esenyurt, Avcılar, Bağcılar ve Fatih'te 7 ayrı adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda, 4'ü kadın 7 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin, "parada sahtecilik" suçundan çok sayıda kayıtlarının bulunduğu, sahte paraların özellikle semt pazarları, nöbetçi eczaneler, manav ve alışveriş merkezlerinde kullanılmasında kadınları ve öğrencileri aracı yaptıkları ve bu kişilere yüzde 25 komisyon verdikleri belirlendi.

Şüphelilerin 2012'den itibaren belli aralıklarla yakalandıkları, cezaevinden tahliye olduktan sonra yeni aynı suça karıştıkları tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden S.K. tutuklanırken, 6 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Öte yandan Sahtecilik Suçları Büro Amirliği ekiplerinin, piyasaya yüklü miktarda sahte dolar sürüleceği ihbarı üzerine başlattığı çalışma sonucunda Atatürk Havalimanı ve Ataşehir'de belirlenen bir adrese eş zamanlı düzenledi. Adreste yapılan aramada 550 bin 400 sahte dolar ele geçirdi.

Operasyonda M.S, Z.S, ve Z.G gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :