İstanbul'da sağanak

İstanbul'da sağanak

Akşam saatlerinde etkisini arttıran yağmur, su baskınlarına neden oldu

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da sağanak, su baskınlarına neden oldu.

Kentte öğleden sonra aralıklarla yağan yağmur, akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırdı. Özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalışırken bazıları da kapalı alanlara girdi. Yağmur, İstanbul trafiğini de olumsuz etkiledi. Araçlar sağanak nedeniyle trafikte güçlükle ilerledi.

Sağanak nedeniyle, Şişli, Fulya Mahallesi Ortaklar Caddesi Hüseyin Cahit Yalçın Sokak'ta, 5 binanın alt katlarında bulunan 9 daireyi su bastı. Vatandaşlar, Şişli Belediyesi, İSKİ ve itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri evlerdeki suyun tahliyesine çalıştı.

Sevgi Ölçeroğlu, evlerinin yanında okul inşaatı başladıktan sonra yağan her yağmurda bu sorunu yaşadıklarını belirterek, Şişli Belediyesi'ne müracaat ettiklerini ancak gerekli önlemlerin alınmadığını öne sürdü. Ölçeroğlu, "Evimiz su altında kaldı. Evlerimiz ve tüm eşyalarımız zarar gördü." dedi.

Buraya gelen Şişli Belediyesi yetkilileri, evleri su basan vatandaşlara gerekli yardımların yapılacağını belirtti.

Silivri'de de sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yağmura sokakta yakalanan vatandaşlar, şemsiyeleriyle veya kapalı alanlara girerek korunmaya çalıştı. Bazı bölgelerde su birikintileri oluşurken, araçlar güçlükle ilerledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :