İstanbul'da oto hırsızlığına yönelik operasyon

İstanbul'da oto hırsızlığına yönelik operasyon

Hırsızlık amacıyla girdikleri evden aldıkları kontak anahtarıyla otomobil çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı- Oto tamirhanesine düzenlenen operasyonda, bir şüphelinin arabayla kaçmaya çalışırken polisin aracın lastiklerine

İSTANBUL (AA) - Çekmeköy'de, hırsızlık amacıyla girdikleri evlerden aldıkları kontak anahtarıyla otomobil çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutukladı.

Alınan bilgiye göre, 19 Haziran'da İsmail E'nin evine giren hırsızlar, kontak anahtarını aldıkları park halindeki lüks otomobili çaldı. Şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı.

Ekipler, şüphelilerin çaldıkları otomobilin Sancaktepe'de bir oto tamirhanesinde olduğunu tespit etti. Tamirhaneye düzenlenen operasyonda, şüphelilerden biri aracın yanında yakalandı. Araç içindeki diğer şüpheli otomobille kaçmaya çalıştı. Polisin lastiklerine ateş açtığı araçtaki zanlı yaklaşık 300 metre kaçabildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin kullandığı araçta, 4 çift çalıntı plaka, hırsızlık olaylarında kullanıldığı değerlendirilen demir kesme makası ile tornavidalar bulundu.

Hırsızlık suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüphelilerden Fırat D. ile hırsızlık ve oto hırsızlığından emniyette kaydı olan Mevlüt K, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Fırat D. tutuklandı, Mevlüt K, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Operasyon güvenlik kamerasına yansıdı

Bu arada operasyon, güvenlik kamerası görüntülerine de yansıdı. Görüntülerde, bir zanlının yakalanması, diğer şüphelinin araçla polislerin üzerine gitmesi ve bir polisin ezilmekten son anda kurtulması ve polisin içinde şüphelinin bulunduğu aracın lastiklerine ateş açması yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :