İstanbul'da kurban satışları devam ediyor

İstanbul'da kurban satışları devam ediyor

Kurban Bayramı'na bir gün kala, 9 günlük bayram tatilinin de başlamasını fırsat bilen vatandaşlar kurban almak için kurban satış yerlerini doldurdu

İSTANBUL (AA) - Kurban Bayramı'na bir gün kala yurdun çeşitli bölgelerinden İstanbul'a getirilen kurbanlıkların satışları devam ediyor.

Vatandaşlar, 9 günlük bayram tatilinin de başlamasıyla birlikte kurban pazarlarına yoğun ilgi gösteriyor.

İlk günden itibaren vatandaşların pazara ilgi gösterdiğini ifade eden satıcılar, yoğunluktan memnun olduklarını ifade ederken, pazarlarda canlı hayvanın kilogram fiyatı ortalama 15 ile 22 lira arasında değişiyor.

İstanbul'da hayvan yetiştiriciliği yapan Şaban Yokuş pazardaki satıştan memnun olduğunu söyledi.

Yokuş, büyükbaş hayvanlarının tümünü sattığını, küçükbaş hayvanlarının da yarısının bittiğini kaydederek, "Vatandaşın ilgisinden memnunuz. Fiyat konusunda vatandaşla anlaşıyoruz, aramızda çok uçurum olmuyor." dedi.

Edirne'den gelen Nurettin Çetin ise satışların durgun olmasından ve yer kiralarının yüksek olmasından şikayet ederek, "Hayvanları yarısını sattık. Yer kiraları pahalı bunun maliyeti de kurbanlık fiyatlarına yansıyor. Geçen yıllara göre satışlarımız az, umduğumuzu bulamadık. Büyükbaşlar 6 binden 10 bin liraya kadar, küçükbaşlar da 700 liradan bin 200 liraya kadar satılıyor. Şu ana kadar çok satış yapamadık. Bayram boyunca da burada olacağız." diye konuştu.

Belediyeler tarafından kurulan kurban satış yerlerinde, ücretsiz internetin yanı sıra, otopark, veteriner, mobil banka şubesi, mescit ve kafeterya da bulunuyor.

Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen küçük ve büyükbaş hayvanların satışı bayram süresince de devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :