İstanbul'da korkutan deprem! Marmara bölgesi hissetti

İstanbul'da korkutan deprem! Marmara bölgesi hissetti

AFAD verilerine göre Marmara Denizi'nde saat 16.38'de merkez üssü Marmaraereğlisi'nin 18 kilometre açığı olan 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı, "Marmara Denizi'nde saat 16.38'de merkez üssü Marmaraereğlisi'nin 18 kilometre açığı olan 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi" açıklaması yaptı. 

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde hissedilen deprem vatandaşlarda korkuya neden oldu. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.3 olarak duyurdu.

İstanbul Valiliği'nden de depremle ilgili açıklama geldi. Açıklamada, "Saat 16.38 Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir" ifadeleri kullanıldı.

Çevre illerde de hissedildi

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

Marmara Ereğlisi'nde saat 16.38'de meydana gelen deprem nedeniyle İstanbul'da ev ve işyerlerinde bulunan bazı vatandaşlar, cadde ve sokaklara indi.

18.87 kilometre derinlikte oluştuğu belirlenen depremin yarattığı kısa süreli sarsıntı İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.