İstanbul'da karla mücadele çalışmaları

İstanbul'da karla mücadele çalışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baraçlı:- "Özel araç kullanan vatandaşlarımızın kış lastiği kullanımı noktasında hassasiyet göstermeleri çok önemli. Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını belli düzeyde kullanmalarını talep ediyoruz"- "So

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, özel araç kullanan yurttaşların kış lastiği konusunda hassasiyet göstermelerinin önemli olduğunu vurgulayarak "Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını belli düzeyde kullanmalarını talep ediyoruz." dedi.

İstanbul'u etkisi altına alan karla mücadele çalışmalarını Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) takip eden Baraçlı, bu çalışmalara ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kış mevsimi başladığında AKOM'u harekete geçirdiklerini anlatan Baraçlı, geçen Cuma günü kar beklentilerinin olduğunu ve gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 7 bin personel ve bin 345 civarında araçla karla mücadele çalışmalarını yürüttüğünü, stokta bulunan 245 bin ton tuzu bu süreçte kullandıklarını aktaran Baraçlı, kışla ilgili oluşabilecek her türlü afete karşı hazırlıkları tamamladıklarını vurguladı.

Cuma gününden itibaren de daha önce yaptıkları hazırlıklar sonucu belediyenin sorumluluğu olan alanlarda, ana arterlerde bir problemle karşı karşıya kalmadıklarını anlatan Baraçlı, şunları söyledi:

"İstanbul trafiğini belirli bir düzeyde akıtmış olduk. Karın ne zaman geleceği belli değil. Yarın da yine kar beklentimiz var. AKOM olarak teyakkuzdayız. Meteorolojideki arkadaşlarımızla, diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki arkadaşlarla, belediyeye bağlı şirketler, çalışanlar ve daire başkanlarıyla irtibattayız."

Kış lastiği kullanımının önemine değinen Baraçlı, kış lastiğinin ticari araçlarda kullanımının zorunlu olduğunu hatırlatarak, "Özel araç kullanan vatandaşlarımızın kış lastiği kullanımı noktasında hassasiyet göstermeleri çok önemli. Vatandaşlarımızın seyahat ederken bu tarz önerilerimize de kulak vermelerini isteriz. Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını belli düzeyde kullanmalarını talep ediyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların hem araçlarının lastiklerini hem de giydikleri ayakkabıları "kış moduna alması gerektiğini" belirten Baraçlı, "Buzlanma çok önemli. Bu noktada insanın dengesini kaybetmeden yürümesi için de ellerini cebine sokmaması gerekiyor." uyarısını yaptı.

Hayri Baraçlı, sert geçen kış şartları altında çeşitli nedenlerle sokaklarda yaşamak zorunda kalan bine yakın vatandaşa da hizmet verdiklerini aktardı.

Gelen ihbarlar üzerine vatandaşları mağdur etmeyerek Zeytinburnu Spor Kompleksine aldıklarını anlatan Baraçlı, burada onların sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlattı.

- Sokak hayvanları

Sokak hayvanlarını da unutmayarak onların da ihtiyaçlarına yönelik hassasiyet gösterdiklerini vurgulayan Baraçlı, "Onlar da bizim değerlerimiz. Onların da barınmaları, yiyecekleriyle ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Dairesi belirli noktalarda gerekli desteği yapıyor. Bu kış da onlarla ilgili memnuniyetimiz üst seviyeye çıktı." dedi.

Baraçlı, karların erimesinin İSKİ'nin barajlarının dolması anlamına geldiğini ve şu an için doluluk oranının yüzde 50'den yüzde 60 seviyesine yükseldiğini ifade ederek, hayatın İstanbul'da normal seyrinde devam ettiğini, bunun için çalışmaları sahada aktif bir şekilde sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :