İstanbul'da insan kaçakçılığı operasyonu

İstanbul'da insan kaçakçılığı operasyonu

Suriyeli, Iraklı ve Afgan göçmenleri yasadışı yollardan yurt dışına götürdükleri öne sürülen 13 kişi adliyeye sevk edildi

İSTANBUL (AA) İstanbul'da düzenlenen insan kaçakçılığı operasyonunda, Suriyeli, IRaklı Afgan göçmenleri yasadışı yollardan yurtdışına götürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişi edliyeye sevk edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2'si yabancı uyruklu 13 şüpheli emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Bayrampaşa Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar Bakırköy Adliyesi'ne götürüldü.

Emniyet yetkilileri, "Organize halde suç işlemek için örgüt kurmak, insan kaçakçılığı yapmak" iddialarıyla gözaltına alınan şüphelilerin, Suriyeli, Iraklı, Afgan mültecilerle para karşılığı anlaşarak, karayolu ile Çanakkale ve Balıkesir'e oradan da deniz yoluyla Avrupa ülkelerine götürdükleri, bu yöntemle çok sayıda göçmenin yasa dışı yollardan sınır geçmesine yardımcı olduklarını bildirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :