İstanbul'da ilk iftar

İstanbul'da ilk iftar

Ramazan ayının ilk iftarında binlerce İstanbullu, Sultanahmet Meydanı'nda kurulan 15 bin kişilik dev sofrada oruç açtı- Eyüp'te ilk iftar, binlerce kişinin katılımıyla yapıldı

İSTANBUL (AA) - Sultanahmet Meydanı'nda kurulan 15 bin kişilik dev sofrada, binlerce İstanbullu iftarını yaptı.

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında, Sultanahmet Meydanı'nda 15 bin kişilik dev iftar sofrası kuruldu.

İlahi dinletisinin ve ezanın okunmasının ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk ve Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan getirilen gerçek topu, iki askerin kontrolünde ateşledi. Top atışının ardından, binlerce kişi dualar eşliğinde orucunu açtı.

İftar programına katılan bazı vatandaşlar, iftarın ardından akşam namazını kılmak için Sultanahmet Camisine gitti.

Programda konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ramazanın, Allah’ın bahşettiği nimetlerin şükrünün eda edildiği bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

Sultanahmet’i ziyaret edecek olanlara en iyi imkanı, en iyi ortamı oluşturmak için gayret gösterdiklerini aktaran Demir, "Netice itibarıyla ramazanda zamanın, mekanın ve insanın gerçek anlamda değerini bulduğu, anlamını bulduğu yegane yerdir burası. Biz de ramazan boyunca, şu gördüğünüz sofraları her akşam Fatih'in her tarafında, değişik mahallelerinde, değişik meydanlarında ve değişik semtlerinde kurmak suretiyle sürdüreceğiz." dedi.

- Eyüp'te ilk iftar

Eyüp'te Ebusuud İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinde Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programı, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Karagöz-Hacivat gösterisinin ardından, musiki dinletisi sunuldu.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın katıldığı iftar programında, vatandaşlara hurma, çorba, tas kebabı ve tatlıdan oluşan iftar menüsü ikram edildi. Binlerce vatandaş aynı anda oruç açmanın coşkusunu yaşadı.

İftar öncesi konuşma yapan Aydın, tutulan oruçların kabul olması dileğinde bulunarak, "İnşallah bu softalar kardeşliğimizi daha çok pekiştirecek." dedi.

Bu arada, ilk iftarını Eyüp Sultan'da yapmak isteyen vatandaşlar da Eyüp Meydanı ve çevresinde yerlere sofralar kurdu.

- Oruç Baba Türbesi'nde iftar

Fatih'teki Oruç Baba Türbesi de ilk iftarını yapmak isteyen vatandaşların akınına uğradı.

İftar vakti yaklaştıkça türbeye çıkan yollarda kuyruklar oluşturan vatandaşlar, dualar etti. Demir parmaklıklarla çevrili türbenin olduğu yerde bekleyen görevliler vatandaşlardan aldıkları aldıkları cüzdan, anahtar gibi eşyaları türbeye sürerek, geri verdi.

İftar yapmak isteyenlerin türbe bahçesini doldurması üzerine sokağa taşan vatandaşlar, yerlere bez sererek iftar sofrası kurdu. Ezanın okunmasıyla vatandaşlar yanlarında getirdikleri yiyeceklerle iftarlarını yaptı.

İstanbul'da ilk iftar

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :