İstanbul'da hırsızlık operasyonu

İstanbul'da hırsızlık operasyonu

Kuyumcu dükkanının kepengini uzaktan kumandayla açarak altın ve ziynet eşyası çaldığı iddia edilen 4 şüpheli yakalandı

İSTANBUL (AA) - Esenler'de bir kuyumcu dükkanının kepengini kopyaladıkları uzaktan kumandayla açarak 2,5 kilogram altın ve ziynet eşyası çaldığı öne sürülen 4 kişi yakandı.

Alınan bilgiye göre, Esenler'de 26 Ekim gece saatlerinde bir kuyumcu dükkanına gelen motosikletli 4 kişi, önceden kopyaladıkları uzaktan kumandayla elektronik kepengi açtı. İş yerinin kapısını da levyeyle kıran şüpheliler, 2,5 kilogram altın, saat ve ziynet eşyalarını çalarak kaçtı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şikayet üzerine olayla ilgili çalışma başlattı.

Şüphelilerin hırsızlık anında yüzlerini gözlemek için kask kullandıkları ve kuyumcu dükkanına geldikleri motosikletlerin çalıntı olduğu ortaya çıktı.

Zanlılardan birini çaldıkları saatleri başka bir kuyumcuya satmaya çalışırken tespit eden polis, şahsı takip ederek diğer şüphelilerin de adreslerini tespit edip 4 kişiyi yakaladı.

18 yaşından küçük olan bir şüpheli ise Çocuk Şube Müdürlüğüne sevk edildi.

Evlerde yapılan aramalarda 4 tabanca, 8 şarjör, 72 uzun namlulu silah mermisi, hırsızlık amacıyla kullandıkları uzaktan kumanda, 7 saat, çelik yelek ve ziynet eşyaları ele geçirildi.

Şüphelilerden Bayram D'nin (25) oto, motosiklet, iş yeri, evden hırsızlığı, İbrahim Y'nin (28) evden, iş yerinden, motosiklet hırsızlığı, Semih Ş'nin (27) kasten yaralama, sahtecilik, mühür bozma, kumar için yer temin etme, iş yeri ve motosiklet hırsızlığı suçlarından emniyette kayıtları bulunduğu öğrenildi.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler