İstanbul'da görülen Hindistan varyantlı 5 kişi izolasyonda

İstanbul'da görülen Hindistan varyantlı 5 kişi izolasyonda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de en yaygın mutasyon koronavirüs İngiltere varyantı olduğunu belirterek, "İstanbul'da 5 vatandaşımızda Hindistan varyantı da gözlendi. Ülkemizde bu varyant ilk kez görüldü ve vakalar izolasyon altında" dedi

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyonlar hakkında da bilgiler verdi.

Bakan Koca şunları kaydetti:

"Aşı çalışmalarının etkinliğini de salgının seyrini de yakından ilgilendiren bir konu daha var. Mutasyonlar rna virüsleri için beklenen bir durumdu. Virüsle mücadeleyi güç hale getiren de budur. Bugün Dünya genelinde karşılaşılan onlarca mutasyon varyant türü bulunmaktadır. Bunlardan bazıları baskın hale gelerek hızla yayılırken bazıları sınırlı yayılım göstermektedir. Virüsün kendisini değiştirerek yeni formlara girmesi ömrünü uzatsa da bunun bir sonu var. Bu mutasyonlar virüsün de hasta etme kabiliyetini sınırlayacak. Şu an ülkemizde en çok görülen mutasyon türü İngiltere varyantıdır. Bunun yanında Brezilya ve Güney Afrika varyantları da görülmüştü. Son olarak İstanbul'da 5 vatandaşımızda Hindistan varyantı da gözlendi. Ülkemizde bu varyant ilk kez görüldü ve vakalar izolasyon altında takip edilmektedir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.