İstanbul'da gasp operasyonu

İstanbul'da gasp operasyonu

İstanbul'da, 45 gasp olayını gerçekleştirdikleri iddiasıyla 4 ilçede düzenlenen operasyonlarda yakalanan 13 şüpheliden 4'ü tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, 45 gasp olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişiden 4'ü tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Sultangazi, Esenyurt, Gaziosmanpaşa ve Eyüp'te 7 ayda iş yerlerinde meydana gelen çok sayıda gasp şüphelilerini yakalamak için çalışma başlattı.

İş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ve mağdurlarla görüşen polis, gasp olaylarını gerçekleştirenlerin kimliklerini tespit etti.

Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak amacıyla 4 ilçede 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü polislerinin de destek verdiği operasyonda, biri yaşı 18'den küçük 13 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin, 7 ayda çoğunluğu Gazi Mahallesi'nde olmak üzere market, kuyumcu, fatura ödeme merkezi, akaryakıt istasyonu, eczanenin de aralarında bulunduğu 45 iş yerinde meydana gelen silahlı gasp olayının failleri olduğu belirtildi. Zanlıların, bugüne kadar 195 bin lira, 800 gram altın, otomobil, 7 cep telefonu, 136 paket sigara, 7 şişe içki ile 2 tıraş bıçağı gasbettikleri ileri sürüldü.

Şüphelilerin, sürücüsünü silahla tehdit edip zorla aldıkları bir otomobili de Sultangazi'deki Gazi Kent Ormanı'nda yaktıkları bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 13 kişiden 4'ü tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :