İstanbul'da fuhuş operasyonu

İstanbul'da fuhuş operasyonu

Yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Şişli'de bazı evlerde fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, tespit edilen adreslere operasyon düzenledi.

Adreslerde bulunan Özbekistan uyruklu 5 kadın ile Türkmenistan uyruklu bir kadın yakalanarak emniyete götürüldü.

Kadınlar emniyetteki ifadelerinde, ülkelerinden İstanbul'a markette çalışmak için geldiklerini, çaresiz bırakılarak fuhşa zorlandıklarını belirtti.

Çalışmalarını sürdüren ekipler, kadınları yurt dışından getirdikleri tespit edilen K. D, M. A, K. K, ve E. G'yi "insan ticareti" ile "fuhşa teşvik ve aracılık" suçlarını işledikleri gerekçesiyle gözaltına aldı.

Şüphelilerin, Özbekistan'daki suç ortakları aracılığıyla çalışacak kadınları bularak turist vizesi almalarını ve İstanbul'a gelmelerini sağladıkları, kadınları oyalayıp paralarının bitmesinin ardından fuhşa zorladıkları öne sürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden K. D, M. A, K. K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, E.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fuhşa zorlandığı belirtilen 6 kadının ise ülkelerine gönderileceği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler