İstanbul'da fuhuş operasyonu

İstanbul'da fuhuş operasyonu

Jandarma ekiplerince Silivri ilçesinde düzenlenen operasyonda, yabancı uyruklu 11 kadın gözaltına alındı- Sağlık kontrollerinde bazılarında Hepatit C ve AIDS gibi bulaşıcı hastalıklar belirlenen kadınlar, sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezine g

İSTANBUL (AA) - Silivri'de jandarma ekiplerince düzenlenen fuhşa yönelik operasyonda, yabancı uyruklu 11 kadın gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Silivri'nin Gümüşyaka, Değirmenköy ve Fevzipaşa mahallelerindeki otel, müzikhol, kafe ve restoranlarda yabancı uyruklu kadınların konsomatris olarak çalıştırıldığı ve onlara zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, bu kapsamda 2 müzikhol, 2 otel, bir kafe ve bir restorana eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 4'ü Özbekistan, 2'si Fas, 2'si Gürcistan, 2'si Ukrayna ve biri Azerbaycan uyruklu 11 kadın gözaltına alındı.

Söz konusu adreslerde kimliksiz çalıştırıldığı belirlenen Suriye uyruklu iki kişiyi de gözaltına alan ekipler, yaptıkları aramada, çok sayıda bandrolsüz içki ele geçirdi.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen yabancı uyruklu kadınların bazılarında Hepatit C ve AIDS gibi bulaşıcı hastalıklar tespit edildi. Kadınlar, sınır dışı edilmek üzere Silivri Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

Operasyon yapılan mekanların işletmecileri hakkında, "zorla fuhuş yaptırmak" ve "cinsel istismar" suçlarından adli işlem başlatıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :