İstanbul'da Filistin'e Destek Yürüyüşünde Bayrak Tartışması: Ege Akersoy Tutuklandı

İstanbul'da Filistin'e Destek Yürüyüşünde Bayrak Tartışması: Ege Akersoy Tutuklandı

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Ege Akersoy, İsmail Aydemir'e yapılan Filistin'e destek yürüyüşünde yaşanan olayda yumruk atarak tutuklandı.

İstanbul'da düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşünde yaşanan gergin anlarda, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Ege Akersoy, 'Kelime-i Tevhid' yazılı bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'e saldırarak olayın fitilini ateşledi. Yürüyüş sırasında meydana gelen bu olayda, Aydemir'in taşıdığı bayrak, Akersoy'un tepkisine neden oldu.

Ege Akersoy olayı

Ege Akersoy'un akademik başarıları ve TÜBİTAK'taki proje yöneticiliği ile bilimsel alanda önemli katkılarda bulunduğu bilinmekte. Ancak, Filistin'e destek amacıyla düzenlenen yürüyüş sırasında meydana gelen olayda Akersoy, Aydemir'e yönelik saldırıyla gündeme geldi.

Ege Akersoy Metris'te

İsmail Aydemir'in yaralanması üzerine olaya müdahale eden vatandaşlar, tarafları ayırmaya çalıştı. Hemen olay yerine ulaşan polis ekipleri, Ege Akersoy'u gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Akersoy, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.

Bu gelişmeler üzerine, Ege Akersoy'un akademik başarıları ve bilimsel katkılarıyla tanınan bir öğrenci olması, olayın kamuoyunda daha geniş bir şekilde tartışılmasına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.