İstanbul'da Eyyam-ı Bahur'a kısa bir ara veriyor ve yağmurla buluşuyor

İstanbul'da Eyyam-ı Bahur'a kısa bir ara veriyor ve yağmurla buluşuyor

Türkiye kavurucu sıcakların etkisi altına girdi. Özellikle kıyı illerinde ortaya çıkan kavurucu sıcaklar şehir insanını bayıltıyor. İstanbul için güzel haber var.

Halk arasındaki adıyla çöl sıcakları olarak bilinen eyyam-ı bahur İstanbul'da da görülmeye başlandı. Hissedilen sıcaklıkla gerçek sıcaklık arasında kesinlikle bağ olmayan sıcaklar nedeniyle vatandaşlar nefes almakta zorlanıyor.

Her yıl aynı vakitlerde gelen sıcakların takvimi yine şaşmadı. Yurt genelinde etkisini göstermeye başlayan halk arasında Afrika sıcakları ya da çöl sıcakları olarak bilinen eyyam-ı bahur bir anlamda resmen kendini gösterdi.

Afrika üzerinden gelen, çok sıcak hava kütleleri ile muson uzantılı Basra alçak basıncının kuvvetli rüzgarla Türkiye'ye taşınmasına ve çok etkili boğucu sıcaklığı ifade eden “Eyyam-ı bahur” etkisini 15 gün boyunca sürdüreceği bildirilmişti.

Meteorolojik tahminlerde ise 7 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'a yağmur yağması bekleniyor. Cephe yağışlarını görecek megakentte Cumartesi günü gün doğumundan öğle saatlerine kadar gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

istanul.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.