İstanbul’da dolandırıcılık operasyonu

İstanbul’da dolandırıcılık operasyonu

Kimyasal madde kullanarak para çoğaltma vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen yabancı uyruklu 3 kişi gözaltına alındı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, kimyasal madde kullanarak para çoğaltma vaadiyle bir kişiyi dolandırdıkları öne sürülen 3 şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran Salih Levent, tanıştığı Afrikalı 3 kişinin kendilerini iş adamı olarak tanıttığını belirterek, "Afrikalılar, tahtadan yapılmış ve üzeri alüminyumla kaplanmış para çoğaltma makinesinin içine 100 dolar koydular. Diğer tarafına da boş para kağıdı yerleştirdiler. Para çoğaltma düzeneğini çalıştırınca boş kağıt tahtanın diğer ucundan 100 dolar olarak çıktı. Daha çok para çoğaltmak için kimyasal madde almaları gerektiğini söyleyip benden 31 bin 500 avro, 26 bin dolar ve 10 bin lira aldılar." şeklinde ifade verdi.

Şikayet üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Salih Levent'ten 150 bin lira daha isteyen Kongo uyruklu J.G.Y. (30), Kamerun uyruklu J.S.S.N, (39) ile A.J'yi (40) Şişli'de yakaladı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :