İstanbul'da Deprem Korkusu: Hazırlık Yok, Endişe Var

İstanbul'da Deprem Korkusu: Hazırlık Yok, Endişe Var

Özdemir Araştırma Şirketi'nin yaptığı büyük çaplı ankete göre, İstanbulluların yüzde 83,7'si büyük İstanbul depremine karşı hazırlıksız olduklarını düşünüyor. Ancak deprem, şehirlilerin birinci önceliği haline gelmiş durumda.

İstanbul'da yaşayanların büyük deprem endişesi ve hazırlık durumlarına ilişkin yapılan geniş çaplı anket sonuçları, Özdemir Araştırma Şirketi tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Anket, 10-25 Mart tarihleri arasında İstanbul genelinde yaş, cinsiyet, ilçe ve köken bazında 408 bin 79 katılımcıyla gerçekleştirildi.

Araştırma sonuçlarına göre, İstanbulluların büyük çoğunluğu (%83,7) beklenen büyük İstanbul depremine karşı hazırlık yapılmadığını düşünüyor. Ancak, deprem şehir sakinlerinin birinci önceliği haline gelmiş durumda. Katılımcıların %38,6'sı deprem tatbikatlarına katılırken, %27,2'si deprem çantası hazır bulunduruyor. Ayrıca, %45,1'i ise deprem toplanma alanlarını biliyor.

Anket sonuçları, İstanbul'da deprem konusunun öneminin ve İstanbulluların kendi imkanlarıyla hazırlık yapma çabalarının altını çiziyor. Bu bağlamda, kentsel dönüşüm ve depremle mücadele gibi konuların önemi bir kez daha vurgulanmış oluyor.

İstanbul'da Deprem Korkusu: Hazırlık Yok, Endişe Var

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.