İstanbul'da denetimlik serbestlikten yararlanan kişilere iş imkanı

İstanbul'da denetimlik serbestlikten yararlanan kişilere iş imkanı

Adalet Bakanlığı İstanbul Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve TRİSAD iş birliğiyle açılacak olan trikotaj atölyesinde, hakkında denetimli serbestlik tedbiri uygulanan kişilere iş imkanı sunularak, meslek edinmeleri ve ürettiği ürünlerin toplumdaki ihtiyaç s

İSTANBUL (AA) - Adalet Bakanlığı İstanbul Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD) iş birliğiyle hakkında denetimli serbestlik tedbiri uygulanan kişilere iş imkanı sağlamak için trikotaj atölyesi açılacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan açıklamada, usta eğiticiler tarafından, denetimli serbestlik kapsamında infazı devam eden hükümlüler ve yükümlülerin yer alacağı eğitimi tamamlayanlara katılım sertifikası ve TRİSAD bünyesindeki iş yerlerinde işe başlama garantisi verileceği belirtildi.

Denetimli Serbestlik infazı olan kişilerin kolay iş bulamadığı, adli sicil kaydı bulunan kişilerin işe alımının zorlu bir süreç olduğu aktarılan açıklamada, ''Bu atölye ile kişilerin hem meslek edinmesi hem de sektörün eleman ihtiyacının karşılamasını bekliyoruz. Böylece kişilerin iktisadi ihtiyaçları karşılanmış olacak ve hayatlarını değiştirme imkanına sahip olacaklar.'' ifadelerine yer verildi.

10 remayöz, bir triko ve 2 overlok makinesiyle trikotaj atölyesinin eğitime hazır olduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Suç işleyerek topluma zarar vermiş ve bunun sonucunda denetimli serbestlik tedbiri almış kişilere iş imkanı sunarak meslek sahibi edindirmek, bu eğitimlerin sonucunda üretime geçildiğinde çıkan ürünlerin paketlenip toplumdaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak topluma verdiği zararı telafi etmesini sağlamak amaçlanmıştır. Kişilerin üretime dahil edilmesi ile işe yaradıklarını hissetmeleri ve birincil ihtiyaçları olan meslek edinmesi ile para kazanabilmesi hedeflenmiştir.''


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :