İstanbul'da "dar bölge" asayiş uygulaması

İstanbul'da "dar bölge" asayiş uygulaması

Şişli, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'da yapılan uygulamalarda aranan 54 kişi yakalandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, 150 polisin katılımıyla Şişli, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'da son 1 haftada 24 saat esasına göre yapılan "dar bölge" asayiş uygulamalarında aranan 54 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, 24-30 Ekim tarihlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Trafik, Uyuşturucu ile Mücadele, Çocuk Şube müdürlükleri, güven ve yunus timleri ile ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı 150 polisin katılımıyla Şişli, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'da 24 saat esasına göre "dar bölge" asayiş uygulaması yapıldı.

Uygulamada, şüphelilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulamalarının yanı sıra silah, bıçak ve uyuşturucu taşıyanlara ilişkin denetimler gerçekleştirildi.

GBT sorgulamasına tabi tutulan 7 bin 265 kişiden, haklarında arama kararı olan 54'ü gözaltına alındı. Uygulamada, 6 tabanca, 1 av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, 1 çalıntı motosiklet, bin 800 lira sahte para, 911 gram uyuşturucu madde, 23 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Kontrol edilen 3 bin 355 araçtan 32'si, 218 motosikletten 3'ü trafikten men edildi. Bu bölgede 124 sürücüye ve 110 araca işlem yapıldı, haklarında işlem gerçekleştirilen sürücülere toplam 38 bin 96 lira ceza kesildi.

"Dar bölge" asayiş uygulamasının her hafta farklı bölge ve ilçelerde devam edeceği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :