İstanbul'da asayiş uygulamaları

İstanbul'da asayiş uygulamaları

Jandarma tarafından son 6 ayda gerçekleştirilen uygulamalarda 413 şüpheli yakalandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da son 6 ayda jandarma tarafından gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında 413 kişi yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkedeki terör örgütünün gerçekleştirdiği olayların önüne geçmek, aranan şahısları yakalamak, suç aletlerini ele geçirebilmek için jandarmanın sorumluluk bölgesindeki kritik 52 noktada, Jandarma Asayiş, Motosikletli Asayiş, Trafik, Narkotik Timleri ile Narkotik ve Bomba Arama köpeklerinin katılımıyla 24 saat aralıksız asayiş uygulamalarının yapıldığı belirtildi.

Bu doğrultuda son 6 ayda gerçekleştirilen denetimlerde 85 bin 238 araç ve 81 bin 369 kişi kontrol edilirken, 61 bin 164 araç ile 50 bin 704 kişinin bilgisayar sorgulamalarının yapıldığı kaydedildi.

Denetimlerde, 2'si terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen 413 şüphelinin yakalandığı aktarıldı. Çalıntı olduğu değerlendirilen 21 araç ele geçirilirken, şüphelilerin üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 1 av tüfeği, 2 tabanca, 73 bin paket kaçak sigara, çok sayıda uyuşturucu hap ve maddenin ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, uygulamaya katılan vatandaşların, genel olarak İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na ve faaliyetlerine yönelik duydukları memnuniyeti dile getirdikleri vurgulandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler