İstanbul'da 1 Mayıs

İstanbul'da 1 Mayıs

Anti-Kapitalist Müslümanlar ile Nakliyat-İş Sendikası, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında Fatih'te yürüyüş düzenledi

İSTANBUL (AA) - Anti-Kapitalist Müslümanlar ve Nakliyat-İş Sendikası, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Anti-Kapitalist Müslümanlar üyesi grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Fatih Camii avlusunda toplandı. Grubun öncülerinden yazar İhsan Eliaçık, açıklama yaptıktan sonra ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Grup daha sonra "Emeğin dili, dini, rengi, ırkı yoktur" yazılı pankart açarak kortej eşliğinde Saraçhane Parkı’na doğru Fevzipaşa ve Macarkardeşler caddelerini kullanarak yürüyüşe geçti.

Anti-Kapitalist Müslümanlar grubu yürüyüş boyunca, "Allah, ekmek, özgürlük" ve "Zulme karşı omuz omuza" sloganları attı. Grup Saraçhane Parkı’na gelerek hazırladığı basın açıklamasını okudu.

Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Nakliyat-İş Sendikası ise, DİSK'in Bakırköy'de kutlama kararına uymayarak Fatih'te bulunan genel merkez binası önünde toplanıp Taksim'e yürüme kararı aldı.

Aksaray'daki genel merkez binası önünden Saraçhane'ye yürüyen grup, polisin izin vermemesi üzerine yürüyüşünü durdurarak burada açıklama yaptı.

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun yaptığı açıklamadan sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler