İstanbul'da 1 Mayıs

İstanbul'da 1 Mayıs

DİSK Genel Başkanı Kani Beko:- "Dilerim başta Bakırköy'de ve Türkiye'nin tüm alanlarında bir işçi arkadaşımızın burnu bile kanamadan 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü şiirlerle, şarkılarla, türkülerle ve çiçeklerle kutlanır"

İSTANBUL (AA) - DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Dilerim başta Bakırköy'de ve Türkiye'nin tüm alanlarında bir işçi arkadaşımızın burnu bile kanamadan 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma günü şiirlerle, şarkılarla, türkülerle ve çiçeklerle kutlanır." dedi.

Beko, Bakırköy'deki pazar alanında yapılacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Mayıs dolayısıyla Türkiye işçi sınıfının ve dünya emek hareketinin gününü kutladı.

İşçilerin sorunlarını dile getirmesi için kürsüler kurulması gerektiğini belirten Beko, "TBMM'de her salı kürsüler kuruluyor. Her salı günü kürsülerde parti liderleri konuşuyor. Başbakan da konuşuyor, sarayda da Cumhurbaşkanı konuşuyor. Tabii ki işçilerin ekonomik, demokratik, siyasi, sosyal alanda talepleri var. Bu talepleri de en azından dile getirebilmek için yılda bir kez işçilerin istediği yerde istediği şekilde kürsüler konulmalı ve oradan ekonomik demokratik ve sosyal alanda işçiler taleplerini dile getirmeli diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Beko, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin önemine işaret ederek, yeterli önlem alınmadığı için çok sayıda işçinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Türkiye'de 6 milyona yakın işsiz bulunduğunu savunan Beko, "On binlerce taşeron işçisi hükümetten kadro bekliyor. Resmi rakamlara göre 6 milyona yakın işsiz arkadaşımız var ama gayri resmi rakamlara göre de bu ülkede 10 milyona yakın işsiz kardeşimiz var. Dolayısıyla Türkiye’de işsizler ordusu var. İşsiz arkadaşlarımız dolayısıyla iş bekliyorlar." diye konuştu.

1 Mayıs'ın işçi ve emekçiler için önemli bir gün olduğuna işaret eden Beko şunları kaydetti:

"Dilerim başta Bakırköy’de ve Türkiye'nin tüm alanlarında bir işçi arkadaşımızın burnu bile kanamadan 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü şiirlerle, şarkılarla, türkülerle ve çiçeklerle kutlanır. Yaşasın işçilerin birliği, hakların kardeşliği, birlik ve dayanışma günü. Yaşasın 1 Mayıs."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :