İstanbul'da 1 Mayıs

İstanbul'da 1 Mayıs

Türk-İş üyeleri, 1 Mayıs 1977'deki kutlamalarda hayatını kaybedenleri Kazancı Yokuşu'nda andı- Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve KOOP-İş Genel Başkanı Alemdar:- "1 Mayıs, yoksulluğa, sömürüye, adaletsizliğe, sendikasızlaştırmaya karşı emekçileri

İSTANBUL (AA) - Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve KOOP-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, "1 Mayıs, yoksulluğa, sömürüye, adaletsizliğe, sendikasızlaştırmaya karşı emekçilerin seslerini yükselttiği gündür." dedi.

Türk-İş üyesi bir grup, ellerinde kurum flamaları ve 1 Mayıs için hazırlanan çelenkle sloganlar atarak Gümüşsuyu'ndan Taksim Meydanı'na yürüdü.

Daha sonra Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakan grup, saygı duruşunda bulunarak 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenleri andı.

Burada kısa bir açıklama yapan Alemdar, katliamın üzerinden 41 yıl geçtiğini ama hayatını kaybedenlerin unutulmadığını söyledi.

Türkiye'yi karıştırmak, kardeş kavgasını körüklemek için karanlık güçlerin boş durmadığını belirten Alemdar, ülkenin birliği ve bütünlüğü için canını veren şehitleri bu vesileyle rahmetle andıklarını kaydetti.

Sendika üyeleri daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geçerek çelenk bıraktı. Burada da saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan grup bir süre 1 Mayıs'a ilişkin sloganlar attı.

- Emekçilerin ortak mücadele günü

Burada da konuşan Alemdar, "1 Mayıs, yoksulluğa, sömürüye, adaletsizliğe, sendikasızlaştırmaya karşı emekçilerin seslerini yükselttiği gündür." diyerek, 1 Mayıs'ın birlik ve beraberlik içinde sosyal adaletin olduğu, bağımsız, demokratik bir Türkiye için tüm emekçilerin ortak mücadele günü olduğunu vurguladı.

Eyüp Alemdar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin her köşesinden sesleniyoruz. İş cinayetlerine son diyoruz, kayıt dışılığa, taşeron işçilere kadro düzenlemesindeki adaletsizliğe, düşük ücret politikalarına, vergi düzenindeki adaletsizliğe, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın her türlüsüne, sendikasızlaştırmaya, çalışanların sendika seçme özgürlüğü üzerindeki baskılara karşı sesimizi yükseltmek, mücadelemizi pekiştirmek için sesleniyoruz. Küresel sermayenin insanı yok sayan işçi hak ve özgürlüklerini ortadan kaldırmak isteyen amansız politikalarına karşı 1 Mayıs 2018'de Taksim'den bir kez daha haykırıyoruz, yaşasın 1 Mayıs, yaşasın mücadelemiz."

Grup daha sonra, Taksim Meydanı'ndan ayrıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :