İstanbul'a 20 yeni aile sağlığı merkezi

İstanbul'a 20 yeni aile sağlığı merkezi

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu:- "İnşallah 2-3 ay içerisinde ilk 20 yeni aile sağlığı merkezimizi hizmete almış olacağız. Bu sayede hem hastanelerdeki hem de acillerdeki yoğunlukları, yerelde hizmet vererek azaltmış olacağız"

İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 2-3 ay içerisinde ilk 20 yeni aile sağlığı merkezini hizmete alacaklarını belirterek, bu sayede hem hastanelerdeki hem de acillerdeki yoğunlukları, yerelde hizmet vererek azaltacaklarını bildirdi.

Memişoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, aile hekimliği sisteminin İstanbul'da 2010'da başladığını anımsatarak, hizmetin gelişerek sürdüğünü kaydetti.

Amaçlarının kentteki aile hekimliklerini kuvvetlendirmek ve daha iyi hizmet vermek olduğunu aktaran Memişoğlu, İstanbul'da 952 aile sağlığı merkezinin bulunduğu bilgisini verdi.

Memişoğlu, yeni aile sağlığı merkezleriyle hizmet kalitesinin artacağını dile getirerek, "İl Sağlık Müdürlüğümüzce yapımı devam eden 20 yeni aile sağlığı merkezi ve daha sonra yer buldukça yapılacak merkezlerle hekim başına kayıtlı 4 bin civarındaki hastayı, 2 bin 500 - 2 bin 750 civarına kadar düşürmeyi ve bu sayede aile hekimliklerinin daha iyi hizmet sunmasını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda birçok yatırım yapmaya çalışıyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

Merkezlerin akıllı binalar gibi olduğunu vurgulayan Memişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Eğitim salonlarının ve aşı odalarının olduğu, insanımıza gerçekten kaliteli hizmetler sunacak yerler olacak. İnşallah 2-3 ay içerisinde ilk 20 yeni aile sağlığı merkezimizi hizmete almış olacağız. Bu sayede hem hastanelerdeki hem de acillerdeki yoğunlukları, yerelde hizmet vererek azaltmış olacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :