İstanbul ve Midyat'taki terör saldırıları

İstanbul ve Midyat'taki terör saldırıları

MİRASIMIZ Derneği Başkanı Demirci:-" İstanbul Vezneciler ve Mardin Midyat’taki emniyet mensuplarımıza yönelik menfur saldırılar 'terörle yaşamaya alışma' fikrinin son vahşi örneğidir"

İSTANBUL (AA) - Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (MİRASIMIZ) Genel Başkanı Muhammet Demirci, emniyet mensuplarına yönelik menfur saldırıların, "terörle yaşamaya alışma” fikrinin son vahşi örneği olduğunu belirtti.

Demirci, Vezneciler ile Mardin Midyat'ta yaşanan terör saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, saldırıların, terörle yaşamaya alışma fikrini, topluma kabul ettirmek için gerçekleştirilmiş hain eylemler olduğunu ifade etti.

İslam dünyasının özellikle son yıllarda artan terör sarmalıyla kendi cenazesini kaldırmaktan, kendi başını doğrultamaz hale geldiğini belirten Demirci, Türkiye başta olmak üzere bütün İslam ülkelerinin, giderek tırmanan terör tehdidiyle etraflarında ve dünyada olup bitenlere bigane hale getirilmek istendiğini vurguladı.

Bunun başlıca nedenin ise batılı güçlerin sömürgeci dürtüyle hegemonyalarını devam ettirme arzusu olduğunu ifade eden Demirci, İslam ülkelerindeki terör olaylarının en önemli nedenlerinden birisinin de İsrail’in güvenliğini tesise matuf olmak olduğunu bildirdi.

Orta Doğu'nun yangın yerine çevrilerek yaşanmaz hale getirilmek istendiğini, Filistin toprakları üzerinde işgalci güç olarak bulunan İsrail'in ise hiç olmadığı kadar kendini güvende hissettiğini anlatan Demirci, PKK ve DAEŞ başta olmak üzere İslam ülkelerini kana bulayan, her gün onlarca canın toprağa düşmesine neden olan terör örgütlerinin, şeytanların bağlandığı mübarek ramazan ayında da boş durmadığını belirtti.

Demirci, şunları aktardı:

"Doğu ve Güneydoğu illerimizde insanlarımızı canından bezdiren terör olayları İstanbul başta olmak üzere diğer illerimize de yayılmak istenmektedir. Bunun iki nedeni vardır; birincisi yukarıda da ifade ettiğimiz gibi kendi cenazesini kaldırmaktan başını doğrultamama ve buna bağlı olarak da terörle yaşamaya alışma fikri. İstanbul Vezneciler ve Mardin Midyat’taki emniyet mensuplarımıza yönelik menfur saldırılar terörle yaşamaya alışma fikrinin son vahşi örneğidir.

İçinde bulunduğumuz ramazan ayı Müslümanlar için terör dahil her türlü beladan kurtulmak için büyük bir fırsattır. Ramazan, bir olmak, hemhal olmak, kayıtsız kalmamak adına büyük bir fırsattır. Terör sorununu da ancak bir ve beraber olarak çözebiliriz. Bu vesileyle gerek İstanbul'daki terör saldırısında gerekse diğer bölgelerimizdeki terör olayları nedeniyle şehit olan asker ve polislerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. "

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :