İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

Düzce Ülkü Ocakları Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği Düzce Şubesi üyeleri, saldırıları protesto etti

DÜZCE (AA) - Düzce Ülkü Ocakları Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği Düzce Şubesince, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırıları protesto edildi.

Belediye önünde toplanan Düzce Ülkü Ocakları Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş, terör örgütü aleyhine slogan atarak Spor Sokak'a yürüdü.

Burada gazetecilere açıklama yapan dernek başkanı Fatih Gülaçtı, İstanbul ve Kayseri'de düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'de son 1,5 yılda 32 bombalı eylemin gerçekleştiğini, 262 eylemin de engellendiğini belirten Gülaçtı, "Halkımızın üzerinde bir korku yaratılmaya çalışılmaktadır. Türk milleti bu alçak saldırılar karşısında bugün olduğumuz gibi sürekli dimdik ayaktadır." şeklinde konuştu.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Düzce Şubesi üyeleri ise yatsı namazı sonrasında Cedidiye Camisi önünde toplanarak, İstanbul ve Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırılarına tepki gösterdi.

Şube başkanı Ahmet Serdar Erdem, yaptığı açıklamada, saldırılarda hayatını kaybeden asker, polis ve sivillere Allah'tan rahmet diledi.

Erdem, "Bu tip saldırılarla güvenlik güçlerimizin ve sivillerimizin canına kastedilirken asıl hedefin 'siyasetin ve toplumun yönlendirilmesi' olduğunun farkındayız. Ülkemiz ve insanımız panik havası, kin ve nefret, acı ve gözyaşıyla nereye sürüklenmek isteniyorsa, bize düşen bunu görebilmek ve aklı selim ile hareket edebilmek, istenilen gidişatın tam karşısında durabilmektir" dedi.

Grup, saldırılarda şehit olanlar için yapılan duanın ardından dağıldı.

İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler