İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine dünyadan tepkiler

İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine dünyadan tepkiler

Budapeşte'de Türk asıllı vatandaşlar İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimini protesto etti

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'ın başkenti Budapeşte ve çevresinde yaşayan Türkler, İstanbul ve Ankara'daki askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği önünde toplanan onlarca kişi ellerinde Türk bayrakları ile İstiklal Marşı okuyup "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları ile İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen kalkışmaya tepki gösterdi.

Türk-Macar Kültür Derneği Başkanı Ahmet Barışçıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu akşam yaşanan darbe girişiminin yurt dışında yaşayan Türkleri hayal kırıklığına uğrattığını ve şoke ettiğini söyledi.

Türkiye'nin geleceğine yapılan bu darbe girişiminin en basit ifadeyle "ihanet" olduğuna dikkati çeken Barışçıl, "Seçimlerle yönetime gelen hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi silah zoruyla yok edilmek istenmiştir. Budapeşte Büyükelçiliğimiz önünde, halkın iradesine destek vermek için toplandık. Demokrasinin kazanacağına inancımız tam olup bu girişimi gerçekleştiren karanlık şebekenin en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyoruz.'' dedi.

Eyleme katılanlardan Emin Altaç ise hayatları pahasına demokratik yollarla seçilmiş hükümeti destekleyeceklerini belirterek, ''Türkiye birçok alanda zor bir dönemden geçiyor. Terör örgütleri PKK ve DAEŞ'e karşı mücadele verdiğimiz bu dönemde, gerçekleştirilmeye çalışılan bu darbe girişimini Macaristan'da yaşayan Türkler olarak kınıyoruz. Seçimlerle yönetime gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın arkasındayız. Demokrasiden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğiz.'' şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :