İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

İstanbul Barosu Başkanlığı:- "Demokrasiye, parlamenter ve anayasal sisteme bağlıyız ve her türlü darbe girişiminin karşısındayız"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Barosu, askeri kalkışma girişimine tepki gösterdi.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Barosunun Atatürk ilke ve devrimlerine, demokrasiye, milli egemenliğe dayalı parlamenter sisteme, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile belirlenen anayasal sisteme, laik demokratik cumhuriyete sonuna kadar bağlı, her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında olduğu belirtildi.

Tüm sorunların çözümünün meşru zeminde siyasi mücadeleden ve demokrasiden geçtiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Demokrasiye, parlamenter ve anayasal sisteme bağlıyız ve her türlü darbe girişiminin karşısındayız. Demokratik sisteme karşı bu vahim girişimin, hukukun üstünlüğüne bağlılığın, kuvvetler ayrılığının, bağımsız yargıya olan ihtiyacın, tüm yetkilerin anayasaya bağlı olarak kullanılmasının, ifade özgürlüğü ve insan haklarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini ummaktayız. Tüm sorunların çözümü milli birlik ve bütünlük içinde olmakta, gerçek ve eksiksiz demokrasidedir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler